Curtea Constitutionala a respins exceptia de neconstitutionalitate invocata de Rosia Montana Gold Corporation, intr-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Cluj. CCR considera ca Ministerul Mediului a procedat corect si legal in necontinuarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul companiei, relateaza NewsIn.

Decizia Curtii Constitutionale a fost publicata, miercuri, in Monitorul Oficial.

Ministerul Mediului a aplicat obiectiv legea, in momentul in care le-a comunicat reprezentantilor companiei cã nu poate continua evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul Rosia Montana, se arata in document. "Motivul invocat de minister a fost cã certificatul de urbanism este suspendat de drept, deoarece existã un certificat de urbanism cu acelasi continut, suspendat anterior printr-o hotãrare judecãtoreascã", mai precizeaza comunicatul.

In septembrie anul trecut, ministerul Mediului a suspendat, pe termen nelimitat, procesul de autorizare a proiectului minier Rosia Montana, pe motiv ca certificatul de urbanism nu indeplineste toate conditiile legale. In replica, reprezentantii Rosia Montana Gold Corporation criticau decizia autoritatilor romane si declarau ca certificatul de urbanism este valabil.