Un şofer care avea o alcoolemie de 0.87 mg./l pur alcool în aerul expirat, care fusese testat pozitiv la consumul de metamfetamină şi avea permisul de conducere anulat a fost prins de poliţiştii suceveni după ce a intrat cu maşina într-un gard, transmite News.ro. Nu este prima sa întâlnire cu Poliția, el fiind unul dintre cei trimiși în judecată alături într-un dosar privind agresarea unui tânăr în vara anului trecut, în fața unei săli de jocuri din Suceava, potrivit unei publicații locale.

Masina de politie in patrulareFoto: © Balaci Nicolae | Dreamstime.com

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava a anunţat duminică faptul că poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava au fost direcţionaţi, sâmbătă seara, de către ofiţerul de serviciu pe strada Mircea Şeptilici, unde un autoturism bloca o bandă de circulaţie.

„La faţa locului a fost identificat autoturismul care prezenta avarii în partea din faţă, ca urmare a intrării în coliziune cu gardul unui imobil. Conducătorul autoturismului nu se afla la faţa locului. Au fost constituite în regim de urgenţă mai multe echipe de cercetare şi în jurul orelor 20.45 a fost identificat un bărbat de 25 ani din municipiul Suceava, care a recunoscut faptul că el a condus autoturismul respectiv, fiind singur în autoturism”, a transmis IPJ Suceava.

El a fost testat cu aparatul etilometru şi a a rezultat o valoare de 0.87 mg./l pur alcool în aerul expirat. De asemenea, după verificarea în bazele de date ale Poliţiei Române, poliţiştii au stabilit faptul că şoferul are permisul de conducere anulat.

„În continuare, acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, Secţia UPU, unde, în prezenţa medicului de gardă i-a fost recoltată o probă biologică de sânge, acesta refuzând-o ulterior pe cea de-a doua.

De asemenea, la sediul Poliţiei Municipiului Suceava, acesta a fost testat cu aparatul Drug Test Drugger 5000 şi a rezultat pozitiv la consumul de metamfetamină, însă şoferul a refuzat recoltării de probe biologice în vederea stabilirii prezenţei în corp de substanţe psihoactive”, a precizat sursa citată.

El este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Monitorul de Suceava scrie că acesta este unul dintre inculpații trimiși în judecată alături de Cătălin Cimpoiași, zis ”Cimpa”, în dosarul agresării unui tânăr în vara anului trecut, în fața unei săli de jocuri.

Noile infracțiuni ar fi fost comise în timp ce acesta se afla sub măsura controlului judiciar în dosarul în care este trimis în judecată de câteva luni de zile.

(foto articol: DreamsTime.com)