Începând de luni, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți se vor semnala precipitații mixte, în special în jumătatea de nord, în timp ce la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol, au anunțat, duminică, meteorologii.

Inceput de primavaraFoto: Hotnews / Clarice Dinu

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, începând de luni, de la ora6.00, și până miercuri, la ora 21,00, se vor înregistra intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată și îngheț la sol și brumă.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), în timp ce la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp. Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45...65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

Conform meteorologilor, marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

În sud-estul țării, în seara zilei de luni vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe

Meteorologii au emis și o atenționare cod galben de vânt puternic pentru luni, între orele 6.00 - 23.00.

Potrivit acestora, în intervalul menționat, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55...65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

În București, vremea se răcește de miercuri

Prognoza specială emisă pentru Capitală arată că în intervalul luni, ora 9.00, marți, ora 9.00, vremea se va menține caldă pentru această dată, dar va deveni instabilă. Cerul va prezenta înnorări, temporar accentuate mai ales spre seară când vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 4-6 grade.

În intervalul miercuri, ora 9.00, joi ora 9.00, vremea se va răci semnificativ, astfel că valorile termice se vor situa sub cele caracteristice pentru sfârșitul lunii martie. Cerul va fi mai mult noros și doar trecător se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi în jur de 11 grade, iar cea minimă de -3...0 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de brumă.

În 29 martie, intervalul 9.00 - 21.00, vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, cu totul trecător vor fi posibile precipitații slabe, iar vântul va prezenta intensificări. Temperatura maximă va fi de 10-11 grade.