Un român care în 2012 a fost acuzat că, împreună cu alți doi cetățeni români, a atacat şi încercat să ucidă un rival albanez, pe fondul unui conflict între două grupări din România şi Albania legat de împărţirea teritoriului şi a persoanelor care practicau prostituţia în cantonul elveţian Ticino, a fost trimis în judecată, a anunțat duminică DIICOT.

Sigla DIICOTFoto: AGERPRES

Bărbatul - aflat în arest la domiciliu - a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor calificat.

Ce acuzații îi aduc procurorii DIICOT:

  • „În 9 martie 2012, inculpatul și alţi doi cetăţeni români au atacat, cu intenţia de a ucide, un cetăţean albanez.
  • În acest scop, au urmărit cu un autoturism cetăţeanul albanez şi, în momentul în care acesta din urmă se deplasa într-o zonă necirculată, au procedat la acroşarea autovehiculului condus de victimă, împingându-l pe marginea drumului, unde au coborât din maşină şi l-au lovit în mod repetat cu cuţitele, provocându-i 13 sau 14 răni prin tăiere şi înjunghiere, în zona toracelui, spatelui, picioarelor şi braţelor, aceasta suferind un hemopneumotorax bilateral dreapta şi o contuzie pulmonară posterioară bilaterală”.

Doi dintre autorii faptei au fost condamnaţi definitiv în Elveţia. Al treilea a reuşit să fugă, fiind identificat în România anul trecut, după mai mult de zece ani de la comiterea faptei şi a fost reţinut de procurorii DIICOT. El se afla în arest la domiciliu, fiind cercetat și în alt dosar.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Bucureşti.