Tarifele la pachete de vacanţă în Thassos vor creşte în acest an între 7 şi 10%, ca urmare a majorării costurilor de operare cu peste 30%, a declarat pentru News.ro Paris Paraschoudis, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Thassos. Sezonul în acest an va începe de Paşte. El spune că sunt şi români care şi-au achiziţionat case pe insulă, iar alţii caută să cumpere.

Insula ThassosFoto: Hotnews

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Hotelierilor din Thassos, anul trecut insula a fost vizitată de 350.000 de turişti, din care 65% au fost români. Turiştii români stau, în medie, şase zile, în timp ce bulgarii stau mai puţin.

  • „Important de menţionat este că sunt şi români care şi-au achiziţionat case pe insulă.
  • Alţii au chiar hoteluri mai mici”, a declarat pentru News.ro Paris Paraschoudis, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Thassos.

Cât costă o locuință în insula Thassos

O locuinţă pe insulă poate costa de la 100.000 de euro la câteva milioane de euro.

  • „Chiar şi acum sunt români care caută să îşi cumpere locuinţă pe insulă sau şi-o construiesc.
  • De exemplu, am un prieten care are o casă şi acum vrea să producă vin. Mulţi consideră Thassos ca fiind al doilea lor cămin. E foarte uşor de ajuns aici”, adaugă acesta.

Sezonul în acest an va începe de Paşte.

Cu cât vor crește tarifele în Thassos

Tarifele vor fi mai mari în acest an, faţă de anul trecut.

  • „Tarifele la pachete vor fi mai mari cu între 7 şi 10%.
  • Dar costurile de operare au crescut la noi cu peste 30%. Energia s-a scumpit foarte mult, produsele la fel, costurile cu personalul au urcat, totul s-a scumpit. Însă doar o parte din costurile de operare se vor resimţi în preţul cazărilor”, mai spune Paris Paraschoudis.

La rândul său, primarul din Thassos, Eleftherios Kyriakidis, afirmă că insula Thassos este cea mai solicitată insulă elenă de către turiştii români.

  • „Din totalul vizitatorilor pe care-i avem în fiecare an, 65% sunt români. Din mesajele pe care le am de la hotelierii cu care discutăm, consider că anul acesta va fi o cifră mai mare decât anul trecut.
  • Dorinţa turiştilor arată că va fi un an mult mai fructuos faţă de anul trecut”, a declarat primarul din Thassos, Eleftherios Kyriakidis, pentru News.ro.

În afară de români, insula Thassos este vizitată de turişti bulgari, sârbi, austrieci, britanici, polonezi, cehi, dar şi din ţările scandinave.