Temperaturile vor atinge și 25 de grade, în acest weekend, în Moldova și Muntenia, însă de luni aerul tropical din nordul Africii va fi înlocuit treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul Europei, conform meteorologilor.

Inceput de primavaraFoto: Hotnews / Clarice Dinu

Pentru București sunt prognozate temperaturi de până la 23 de grade, sâmbătă, dar vor fi și 25 de grade în Moldova și Muntenia.

De luni, însă, vremea se schimbă.

  • „Să ne bucurăm de acest weekend cu temperaturi acceptabile, cu o vreme deosebit de caldă.
  • În sud și est, se vor depăși frecvent 20 de grade Celsius la prânz. Vor fi chiar și 25 de grade în Moldova și Muntenia. În schimb, în vest și nord-vest, temperaturile scad față de vineri, vor fi nori și temporar va ploua. Seara vor fi ploi torențiale, cu descărcări electrice, care apoi se vor extinde în restul țării”, a declarat la Digi 24 meteorologul ANM Mihai Timu.

Potrivit acestuia, duminică, inițial vor fi ploi slabe în estul țării, iar după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice în Moldova, Dobrogea, Muntenia. În restul țării, încă vor fi temperaturi peste norme, cu valori între 14 si 21 de grade Celsius.

  • „Schimbarea radicală se va întâmpla în prima parte a săptămânii următoare.
  • Acest aer cald tropical din nordul Africii care ne influențează în weekend va fi înlocuit treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul și centrul Europei, așa că luni vremea se răcește în jumătatea de vest.
  • Vor fi temperaturi apropiate de normal, deși încă va fi bine pentru est și sud-est.
  • Marți și miercuri în toata țara vor fi valori sub normele climatologice, cu maxime între 3 - 11 grade Celsius în sud, iar noaptea vor fi valori negative și, local, burniță”, a mai spus meteorologul.