Meseria de specialist în lucrul cu părinții (consilier de parenting) se va regăsi în Catalogul clasificării ocupaţiilor din România.

Mamă cu copilFoto: Anatoly Tiplyashin | Dreamstime.com

Anunțul a fost făcut joi de către ministrul Familiei, Gabriela Firea.

  • „M-am bucurat, de asemenea, să anunț că în sfârșit vom avea meseria de specialist în lucrul cu părinții (consilier de parenting) în clasificarea ocupațiilor din România”, a scris Firea pe Facebook, după ce a participat la lansarea aplicației mobile de educație parentală Bebbo.

Ea a susținut că săptămâna viitoare meseria de consilier de parenting se va regăsi în catalogul clasificării ocupaţiilor din România.

Aplicația mobilă de educație parentală Bebbo, lansată și în limba română

Senatul şi Reprezentanţa UNICEF în România, împreună cu Centrul Step by Step, au lansat, joi, aplicaţia mobilă de educaţie parentală Bebbo în limba română, concepută pentru a sprijini părinţii şi alte persoane care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copiilor cu vârste până la 6 ani.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Senat, Bebbo a fost dezvoltată la nivel regional de către UNICEF cu sprijinul Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare şi al Uniunii Europene şi este disponibilă în alte 14 ţări din Europa şi Asia Centrală.

Aplicaţia Bebbo este gratuită şi oferă părinţilor sfaturi de specialitate legate de aspecte privind sănătatea şi dezvoltarea copilului, de la nutriţie şi alăptare la învăţarea timpurie şi valoarea jocului, parentingul receptiv, protecţie şi siguranţă. Bebbo include, de asemenea, îndrumări specifice pentru părinţi şi îngrijitori cu privire la modul în care să se îngrijească de propria sănătate.

Bebbo poate fi descărcată gratuit prin Google Play sau App Store. Până în prezent, la nivel regional, aplicaţia este folosită de peste 100.000 de utilizatori. (Foto: Dreamstime.com)