Oficialii chinezi au spus joi că se vor opune cu hotărâre oricăror planuri ale SUA care ar intenționa să forțeze grupul ByteDance să vândă TikTok. Chinezii mai spun că o astfel de forțare ar afecta încrederea eventualilor investitori în SUA.

Logo TikTokFoto: Charnsitr, Dreamstime.com

Este prima poziție tranșantă a Chinei, după ce presa a scris că administrația Biden ar vrea să interzică TikTok în SUA, dacă nu se poate forța o vânzare a TikTok către companii occidentale. Ideea ar fi ca între TikTok și China să fie rupte total legăturile.

SUA consideră TikTok o amenințare la adresa securității naționale, din cauza legăturilor sale strânse cu China. Presa americană a scris că este vorba despre un ultimatum către ByteDance: vindeți TikTok sau vom face tot ce este posibil pentru a bloca TikTok în SUA. Peste o zecime dintre userii TikTok din lume sunt în SUA.

„Dacă știrea este adevărată, China clar se va opune”, spune Shu Jiting, purtător de cuvânt la Ministerul Comerțului din China. Forțarea unei vânzări va duce la o scădere dură a încrederii investitorilor de peste tot în lume, când va fi vorba de a veni cu bani în SUA, mai spun chinezii.

Oficialul chinez a mai spus că o vânzare forțată ar însemna transfer de tehnologie, iar acest lucru se poate face doar respectând legile din China și cu aprobarea guvernului chinez.

„Guvernul chinez va lua o decizie doar raportându-se la legislație”, spune purtător de cuvânt de la Ministerul Comerțului.

Surse: Wall Street Journal, TIME.com

Sursa foto: Dreamstime.com