La sfârșitul lunii martie, Focus Sat continuă povestea din serialul noir francez „Paris Police 1900” (disponibil în Aplicația Focus Sat și difuzat la Focus Sat TV în octombrie 2021), cu sezonul 2. Noua producție Canal+ Original va fi disponibilă în Aplicația Focus Sat și la Focus Sat TV (luni și joi, de la ora 22:00). Primul sezon i-a cucerit pe pasionații de seriale de epocă în care se descifrează mistere complicate și super palpitante de dezlegat, cu acțiunea plasată în anul 1899, când în Sena este descoperit cadavrul unei femei. Iar tânărul și ambițiosul detectiv Antoine Jouin (Jérémie Laheurte, din „Adèle: Capitolele 1 și 2”) era însărcinat să conducă investigația.

„Paris Police 1905”Foto: Focus Sat

Sezonul 2 afundă și mai mult privitorul în eleganța și decadența din La belle époque (1871-1914), „epoca de aur” în care Franța a avansat pe toate planurile și când viața era marcată de prosperitate și pace, înainte de izbucnirea Primului Război Mondial.

O nouă crimă și o nouă investigație

Primul episod din „Paris Police 1905” începe pe 24 decembrie 1904. Un cadavru neidentificat este descoperit în Bois de Boulogne. S-a sinucis... sau a fost omorât? Inspectorul Antoine Jouin preia frâiele investigației, care îl va trimite pe un teritoriu clandestin – pădurea de la periferie în care elita își satisface cele mai întunecate dorințe și unde toate figurile criminale din Paris se simt ca acasă...

În paralel, prefectul și șeful poliției – Louis Lépine (Marc Barbé, din „La Vie en Rose”) – vrea să facă ordine în oraș, de sărbători și să elimine toate prostituatele de pe străzile Parisului. De această sarcină neplăcută se ocupă Brigada Moravuri, care prinde o tânără mamă și provoacă (accidental) moartea bebelușului ei nou-născut, rămas singur acasă.

În acest sezon curtezana Marguerite „Meg” Steinheil (Evelyne Brochu, din „Orphan Black”), care a făcut avere cu ajutorul unor „protectori” misterioși, nu se mai prostituează. Ea a ajuns să conducă o mică organizație criminală: administrează cel mai elegant cazino ilegal din oraș, cu protecția lui Lépine. Și se folosește de expozițiile de pictură ale soțului ei (Adolphe), pentru a-și ascunde adevărata ocupație. O astfel de petrecere va avea loc cât de curând, iar artistul tocmai a terminat de pictat o serie de tablouri gotice, de iarnă... despre Bois de Boulogne.

Un serial inspirat de realitate

Episoadele care urmează promit să atragă toate aceste personaje într-un vârtej de vicii și viciați, corupție și șantaj, în care toată lumea are ceva de ascuns. Inclusiv poliția! Creat de celebrul autor francez de romane grafice Fabien Nury („Tyler Cross: Black Rock”, „I Am Legion”, „Il était une fois en France”), serialul a pornit de la evenimente și figuri istorice reale.

Noul sezon este regizat de Julien Despaux („Zona neagră”/„Black Spot”) și Frédéric Balekdjian (premiat la Festivalul de Film de la Berlin 2005, pentru „Les mauvais joueurs”). Decorurile au fost concepute de Pierre Quefféléan (câștigător al Premiului César 2018, la categoria „cele mai bune decoruri”, pentru filmul „La revedere acolo sus”/„Au revoir là-haut”). Iar de garderobă – care este axată pe piese vestimentare de iarnă, când are loc acțiunea – s-a ocupat în continuare Anaïs Romand (câștigătoare a 3 Premii César, pentru costume).

Disponibil din 30 martie, în premieră în România, în Aplicația Focus Sat serialul francez „Paris Police 1905” este riguros documentat și are o intrigă polițistă bine construită. Iar iubitorii serialelor europene pot oricând descoperi și alte povești super interesante, în Biblioteca VOD din Focus Sat App. Oferta captivantă Canal+ Original conține titluri precum: „Toate acele lucruri”, „Regăsirea”, „Ridley Road”, „Ultimele pantere”, „Posedare”, „Avocatul”,„Regele Varșoviei” „Planeta celor singuri”, „Pro și contra”, „Paris Police 1900”, „Baron Noir”, „Pedagogul”, „ZeroZeroZero”, „Moscow Noir”, „Nox”, „Secretul celor cinci”, „Ai încredere în mine”, „Ostatici în subteran”, „Ani și ani”, „Klangor”, „Spirala crimei”. Vestea bună este că și cei care nu sunt clienți Focus Sat au posibilitatea să testezegratuit timp de 7 zile Aplicația Focus Sat.

Articol susținut de Focus Sat