Tehnologia, soluțiile de cloud și de inteligență artificială remodelează economii și favorizează o dezvoltare accelerată a societății prin intermediul inovației și al progresului pe care îl generează. La rândul lor, organizațiile caută soluții prin care să obțină o productivitate mai bună, rentabilitate crescută și un nivel ridicat de competitivitate, fără o creștere a costurilor.

Microsoft Envision RomaniaFoto: Microsoft România

Ediția de anul acesta a Microsoft Envision Romania, cel mai important eveniment dedicat mediului de afaceri organizat de companie pe plan local, va fi axată pe modalitățile prin care inovația și tehnologia redefinesc dezvoltarea organizațiilor într-o lume bazată pe hiper-conectivitate, automatizare și progresul inteligenței artificiale.

Evenimentul va avea loc pe 29 martie, la Palatul Parlamentului, și va reuni sute de profesioniști în IT și lideri de afaceri din România, precum și reprezentanți ai unora dintre cele mai agile startup-uri de pe plan local. Alături de reprezentanții Microsoft, aceștia vor participa la discuții despre oportunitățile generate de tehnologie și de integrarea inovației, dar și despre impactul lor în ceea ce privește progresul mediului de business și al sectorul public.

Evenimentul va fi deschis de către Bogdan Putinică, General Manager al Microsoft România, care va vorbi despre metodele prin care organizațiile pot accelera digitalizarea și maximiza impactul investițiilor în tehnologie. Michelle Simmons, General Manager CEE Multi Country Region la Microsoft, va aborda tema rezilienței, a eficientizării costurilor și a dezvoltării organizațiilor chiar și în perioadele marcate de schimbări și provocări.

Evenimentul va continua cu o discuție despre rolul și impactul inteligenței artificiale în creșterea companiilor, iar Adam Goldberg, Head of Azure OpenAI Enablement, GTM Team în cadrul OpenAI, va arăta cum se poate dezvolta o afacere folosind algoritimi de limbaj natural la scară mare, dezvoltați de OpenAI.

Procesul de transformare digitală este unul complex, iar pentru a-l desfășura cu succes, organizațiile au nevoie nu doar de resurse, ci și de cunoștințe și de experți care să deruleze procesul într-un mod corect. Acesta este contextul în care Microsoft a legat în decursul anilor parteneriate cu firme mici și mari din România, care activează în diferite domenii și pe care le-a susținut în a se digitaliza.

Vom asista la câteva prezentări susținute de reprezentanții unor companii precum BCR, Regina Maria, Profi sau Cargus, care vor vorbi despre călătoriile lor digitale, despre provocările pe care le-au întâlnit, despre soluțiile spre care și-au îndreptat atenția pentru a le rezolva. Aceștia vor prezenta mai ales oportunitățile pe care digitalizarea le-a deschis pentru ei și impactul acestor decizii la nivelul afacerilor lor.

Prima parte a zilei se va încheia cu o prezentare susținută de Florin Popa, B2B Director la Orange România, care va vorbi în continuarea celorlalți reprezentanți ai mediului de business. Compania este și în acest an principalul partener al evenimentului Microsoft Envision Romania.

Pentru a aduce o imagine cât mai clară asupra progreselor făcute de organizațiile din mediul guvernamental în privința digitalizării, precum și pentru a sublinia importanța securității cibernetice într-o lume puternic digitalizată, pe scena evenimentului vor urca și Sebastian Burduja, ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, precum și Anton Rog, director al Centrului Național Cyberint.

În plus, evenimentul va avea o zonă și o scenă dedicată exclusiv partenerilor, unde participanții vor putea să asculte prezentări și studii de caz pentru a înțelege mai bine cum pot materializa beneficiile aduse de digitalizare. Totodată, specialiștii Microsoft și invitații lor vor pune accent și pe motivele pentru care este importantă accelerarea transformării digitale și întărirea securitatății cibernetice în rândul organizațiilor de pretutindeni și mai ales în cadrul instituțiilor publice.

Evenimentul va avea loc în format fizic, participarea este gratuită iar formularul de înregistrare și agenda completă sunt disponibile aici.

Articol susținut de Microsoft