Iulian Bot, cunoscut sub numele de Viscol, condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru evaziune fiscală, într-un dosar în care şi fostul şef al IPJ Timiş Sorin Muntean a fost cercetat şi apoi condamnat, a fost prins în Italia.

Politiști italieniFoto: Vincenzo PINTO / AFP / Profimedia
  • „La data de 20 martie 2023, în urma schimbului de date şi informaţii cu autorităţile din Italia, a fost depistat un bărbat în vârstă de 42 de ani, urmărit internaţional, căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile române.
  • Pe numele acestuia, Curtea de Apel Timişoara a emis, la data de 13 martie 2023, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare, pentru evaziune fiscală, cumpărare de influenţă şi constituire a unui grup infracţional organizat”, a transmis marți Poliția Română.

Conform IGPR, autorităţile italiene urmează să iniţieze procedura pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare, în vederea predării.

Bărbatul este Iulian Bot, cunoscut sub numele de Viscol, liderul unei cunoscute familii de romi din Lugoj, judeţul Timiş, scrie News.ro.

În 13 martie, el a fost condamnat de instanța supremă într-un dosar în care a fost cercetat şi condamnat la închisoare cu executare şi fostul şef al Poliției Județene Timiş Sorin Muntean.

Muntean a primit patru ani si opt luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, fiind acuzat că ar fi luat 7.000 de euro pentru rezolvarea unui dosar de evaziune fiscală de 800.000 de euro. Cel care trebuia să „uite” de anchetă era comisarul-şef Pavel Dumitru, pe atunci şeful Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. Acesta a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare.

În acelaşi dosar, cel care a dat mita, Iulian Bot, lider al unei familii de romi din Lugoj, a fost condamnat pentru evaziune fiscală la 4 ani şi 8 luni de închisoare. Un contabil al firmei pe care o avea Bot a fost şi el condamnat, tot la 4 ani şi 8 luni de închisoare. Avocatul lui Bot, Marian Bâlc, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, conform News.ro.