Vasile Daniel Balint, unul dintre fiii interlopului Sile Cămătaru, a fost preluat din Italia de către autoritățile române, urmând să fie dus în penitenciar pentru a executa pedepsa de 3 ani și 7 luni de închisoare. El era dat în urmărire internațională după ce fugise din țară, fiind depistat în luna ianuarie în Italia.

masina politieFoto: Agerpres

Conform Poliției Române, luni, în urma cooperării polițienești dintre IGPR și autoritățile din Italia, a fost preluat din Italia un bărbat de 26 de ani care era urmărit internațional, în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din România.

Bărbatul a fost preluat de reprezentanții Autorității Naționale a Penitenciarelor pentru a fi dus în penitenciarca să își ispășească pedeapsa.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Vasile Daniel Balint, unul dintre fiii interlopului Sile Cămătaru.

Pe numele acestuia, Judecătoria Sectorului 6 a emis în 6 iunie 2022 un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 3 ani și 7 luni de închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier și nerespectarea măsurilor stabilite printr-un ordin provizoriu de protecție.

În 16 ianuarie, Vasile Daniel Balint, care era dat în urmărire internațională, a fost prins în Italia.