Procurorii DIICOT au reţinut doi interlopi acuzaţi că au fost angajaţi de mafia cazinourilor „Las Vegas” să-i bată pe clienţii care câştigau sume mari de bani, însă joi un magistrat de la Curtea de Apel Bucureşti a respins propunerea procurorilor de arestare a celor doi, ei fiind plasaţi sub control judiciar.

Sigla DIICOTFoto: AGERPRES

Este vorba despre Vasile şi Marian Feraru, implicaţi într-o reţea de tip mafiot înfiinţată de fraţii Mihăiţă Doroftei, zis „Polonezu” şi Sorin Doroftei, care deţineau cazinourile „Las Vegas”, scrie Agerpres.

Fraţii Doroftei sunt acuzați că au angajat interlopi din clanurile Sportivilor, Cordunenilor şi Cămătarilor, care aveau rolul să recupereze câştigurile mari obţinute de clienţi sau să sperie concurenţa. Recuperatorii îi ameninţau şi alungau pe patronii care deschideau săli de jocuri de noroc în regiunea controlată de cei doi fraţi, astfel încât aceştia din urmă au reuşit să impună un adevărat monopol.

De asemenea, dacă clienţii câştigau sume mari de bani, membrii clanurilor îi „convingeau” prin violenţă să renunţe la bani.

Printre recuperatori se aflau Vladimir-Florin Şpac (fost luptător al clubului Dinamo), Marian Sârbu zis „Box” (fost locotenent al Cămătarilor), Cătălin-Mihai Biţă, Dorin-Anton Rădoi, zis „Tori” şi Constantin Corduneanu.

Reţeaua a fost destructurată anul trecut de DIICOT, când au fost făcute percheziţii în toată ţara.

După extinderea anchetei, procurorii i-au reţinut miercuri, pentru 24 de ore, pe Vasile şi Marian Feraru, pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi tentativă la omor. Ei sunt acuzaţi că au participat la una dintre bătăile organizate de recuperatori în faţa unui cazinou din Bacău.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de DIICOT, în noaptea de 25 mai 2022, în timp ce se aflau în municipiul Bacău, în faţa unei săli de jocuri de noroc, la solicitarea angajaţilor acesteia, Vasile şi Marian Feraru i-au aplicat unui bărbat lovituri în zona capului cu pumnii şi picioarele, dar şi cu un baston telescopic metalic.

Bărbatul respectiv primise interdicţia din partea patronilor cazinoului să mai intre în sălile de joc. Victima a scăpat cu viaţă, reuşind să pareze o parte dintre lovituri, însă a avut nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale.