​​Două aeronave ale companiei Wizz Air care se aflau pe pista Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava s-au ciocnit ușor, marți după-amiază, aripa unui avion lovind partea din spate a celuilalt, scrie Monitorul de Suceava. Primele informații arată că nu există victime.

Momentul cand doua avioane Wizz se ciocnesc pe Aeroportul din SuceavaFoto: Captura video

Unul dintre avioane urma să decoleze spre Dortmund. Pasagerii aeronavei spre Germania au fost debarcați.

Comunicatul Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava:

  • „Astăzi, 14 martie 2023, a avut loc un incident de aviație pe platforma de îmbarcare/debarcare a Aeroportului „Ștefan cel Mare-Suceava”.
  • Incidentul a constat în atingerea usoară a două aeronave ale companiei Wizz Air. Pasagerii care urmau să zboare spre Dortmund au fost debarcați în siguranță, înregistrându-se doar pagube materiale”.

Directorul aeroportului din Suceava a declarat la Antena 3 că este posibil ca incidentul să se fi produs dintr-o eroare, fie a celor care dirijau aeronava, fie a pilotului avionului aflat în mișcare.

  • Aeronavele vor rămâne la sol și se vor urma procedurile legale. Este foarte posibil să fie o eroare a celor care au dirijat aeronava, dar poate fi și vina pilotului”, a declarat directorul aeroportului din Suceava, Ioan Măriuță, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Potrivit directorului Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, una dintre aeronave staționa pe platforma de îmbarcare/debarcare, în timp ce cealaltă efectua un viraj spre dreapta în timp ce se pregătea să decoleze de la Suceava spre Dortmund.

Conform BoardingPass.ro, în incident au fost implicate două avioane Airbus A320 care urmau să opereze zborurile din Suceava spre Dortmund și Londra. Astfel, avionul înmatriculat 9H-WBV a lovit ușor cu vârful aripii ampenajul Airbusului A320 înmatriculat HA-LWZ.

În avionul care urma să opereze zborul Suceava - Dortmund se aflau 174 de pasageri.

Ioan Măriuța a mai spus că pasagerii se află în aerogară și se așteaptă decizia operatorului aerian care ar urma să trimită un alt avion.