O fetiţă româncă, în vârstă de şapte ani, care s-a accidentat pe o pârtie de schi din Bulgaria a fost salvată cu ajutorul unui elicopter SMURD. Ea a suferit un traumatism cranio-cerebral şi toraco-abdominal, fiind adusă la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Elicopter SMURDFoto: DreamsTime

„Ieri, 06 martie a.c., un elicopter SMURD a efectuat o misiune externă în Bulgaria, pentru a prelua o fetiţă româncă în vârstă de 7 ani, care a suferit un accident de schi pe o pârtie din localitatea Bansko. În urma producerii accidentului, fetiţa a suferit un traumatism cranio-cerebral şi toraco-abdominal, aceasta fiind transportată la un spital din Sofia. Având în vedere starea gravă a fetiţei, la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată decizia transferării acesteia la Bucureşti, cu ajutorul unui elicopter SMURD”, a transmis, marţi, Inspectoratul General de Aviaţie, potrivit News.ro.

Fetiţa a fost evaluată şi preluată de echipa medicală din România, fiind transferată cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, pentru a beneficia de îngrijiri medicale de specialitate.

„În acest moment fetiţa se află sub supraveghere medicală, în afara oricărui pericol”, a precizat IGAv.

(Foto articol: Dreamstime.com)