​​Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au fost primiţi, marţi dimineaţa, la Palatul Imperial din Tokyo, de Împăratul Japoniei, Naruhito, şi Împărăteasa Japoniei, Masako. Carmen Iohannis a purtat o rochie roz, până la genunchi și cu mânecă scurtă.

Klaus și Carmen Iohannis, la intalnirea cu împăratul japonez NaruhitoFoto: Presidency.ro

Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială în Japonia începând de luni, când s-a întâlnit cu președintele Camerei Consilierilor, Hidehisa Otsuji. El se află în Japonia împreună cu soția sa, Carmen Iohannis, vizita urmând să se încheie miercuri.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au fost primiţi marţi dimineaţă la Palatul Imperial din Tokyo, de Împăratul Japoniei, Naruhito, şi Împărăteasa Japoniei, Masako.

Conform protocolului imperial nipon, discuţiile nu au loc după o agendă prestabilită, iar Împăratul şi Împărăteasa Japoniei nu abordează subiecte politice. Sunt recomandate subiectele relevante din perspectiva statutului pe care îl împărtăşesc cei doi interlocutori - acela de reprezentant al ţării şi naţiunii.

De exemplu, pot fi abordate teme legate de identitatea şi specificul României şi poporului român, precum şi de contribuţia acestora la patrimoniul universal. De asemenea, este binevenită abordarea unor subiecte care să ateste legăturile trainice şi îndelungate dintre poporul român şi poporul japonez, consemnate la nivel diplomatic de peste un secol (102 ani).

Temele cu un puternic impact umanitar şi relevante pentru naţiune sunt în mod predilect abordate de către cuplul imperial japonez. În acest context, este posibilă referirea exclusiv la suferinţa provocată oamenilor de unele evenimente, precum pandemia de coronavirus sau războiul din Ucraina.

Ce ținută a purtat Carmen Iohannis la întâlnirea cu împăratul și împărăteasa Japoniei

Conform fotografiilor publicate de Administrația Prezidențială, pentru întâlnirea de la Palatul Imperial din Tokyo Carmen Iohannis a ales o rochie roz cu mânecă scurtă, având o curea galbenă, din mărgele. Ea a purtat pantofi tot de culoare roz.

Împărăteasa Japoniei a optat pentru taior și fustă de culoare muștar.

Ținuta lui Carmen Iohannis a fost creată designerul Andreea Tincu. „Este o rochie complexă, din brocart cu mătase, în cromatică de primăvară. Este o ținută unicat, special creată pentru această vizită”, a declarat pentru Unica.ro designerul Andreea Tincu.