Probabil doar bunicii din București își mai amintesc de clădirea aceea antică, impunătoare care a domnit pe Bulevardul Magheru din 1910 și până în anul 1961. Muzeul Simu se afla pe colțul dintre Bulevardul Magheru și strada Arthur Verona, vis-a-vis de cinematograful Patria.

Muzeul SimuFoto: Agerpres

Clădirea adăpostea lucrări de pictură, sculptură, grafică și arte decorative de o excepțională și uriașă valoare. Toate au fost adunate de un singur om, Anastase Simu, un mare boier pasionat de artă care-a trăit după deviza "Nu numai pentru noi, ci și pentru alții".

Anastase Simu avea 19 ani și era elev la Viena când s-a trezit că unchiul sau, Petrache Simu, i-a lăsat toată averea moștenire. Anastase se trăgea dintr-o familie de mari moșieri foarte bogați, era educat, și-a obținut licenta în drept la Paris și doctoratul în științe politice și administrative la Bruxelles.

A călătorit mult în toată lumea și se afla în legătură cu cei mai rafinați negustori de artă, știa toate muzeele din Europa. Anastase Simu a fost un adevărat vizionar care și-a dorit ca și Bucureștiul, pe-atunci încă destul de prăfuit, să aibă un muzeu demn de civilizația europeană.

Povestea templului demolat și ce s-a întâmplat cu uriașa avere a colectionarului Simu, pe B365.ro.