Un profesor de la Universitatea Politehnica București a fost reținut de DNA pentru peste 30 de fapte de luare de mită în legătură cu implementarea unor proiecte cu fonduri nerembursabile.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

DNA a anunțat vineri reținerea pentru 24 de ore a lui Cristian-Florian Dincă, profesor universitar la Universitatea Politehnica București și director al Departamentului de Producere și Utilizarea Energiei din cadrul aceleiași unități de învățământ, pentru luare de mită, în formă continuată (31 de acte materiale). El urmează să fie dus la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acuzațiile aduse de procurori:

  • „În perioada august 2020 – februarie 2023, Cristian-Florian Dincă, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la o persoană (martor în cauză), suma totală de 153.470 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, ca responsabil de proiect în cadrul proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile “Asociat-474 PED/2020”, „Hybrid Solvent”, „In-No-Plastic”, „Dezvoltarea de solvent”, „Cap soft” derulate în cadrul Universității Politehnice din București.
  • Banii respectivi reprezentau aproximativ jumătate din indemnizația pe care martorul ar fi primit-o în contextul menționat mai sus, în calitate de angajat în cadrul proiectelor respective.
  • La data de 2 martie 2023, potrivit înțelegerii anterioare, Dincă ar fi primit de la martor suma de 6.000 de lei reprezentând tranșa aferenta salariului primit de acesta în luna februarie 2023, ocazie cu care a fost organizat un flagrant”.