În prima lună de primăvară, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în majoritatea zonelor țării, conform meteorologilor, care au publicat marți prognoza meteo pentru luna martie.

GhioceiFoto: Geoffrey Swaine / Shutterstock Editorial / Profimedia

Săptămâna 27 februarie - 6 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, sud-estice și local în cele centrale, dar și ușor mai coborâte în extremitatea de nord-est a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Precipitațiile vor fi deficitare în regiunile vestice și local în cele estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cel normale pentru acest interval.

Săptămâna 6 - 13 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în extremitatea de sud a țării, dar și ușor mai coborâte local în regiunile nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile estice.

Săptămâna 13 - 20 martie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toată țara.

Săptămâna 20 - 27 martie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.