„Iubitule, așa arată Biserica inimii tale: încă mai plouă, dar nu e frig – ori poate nu mai simt eu frigul acum, când știu că ești liniștit, că ai văzut atâția oameni dragi care au trecut să te salute și să spună o rugăciune”, a scris pe Facebook Luiza Palanciuc, soția filosofului și eseistului român trecut în eternitate, alăturând imaginea bisericii la care fusese depus.

Mihai SoraFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Din stradă bate lumina unui bec, iar, dacă mă uit cu atenție și socotesc cum ești așezat în Casa Domnului, văd că ea bate chiar peste tine.

Să-i porți în gând pe părinții Mihail, Florian și Silviu: erau atât de emoționați în timpul slujbei!

M-a întrebat cineva, la un moment dat, unde este deschisă Cartea de Condoleanțe, să lase câteva rânduri. Pur și simplu am uitat! Iartă-mă, iubitule. Nici nu mi-a trecut prin minte, de fapt, că ar trebui să caut una. Voi lua un caiet de-al tău din teancul celor neîncepute. Ți se potrivește oricum mai bine decât un voluminos in-folio cu ferecături și margini aurite. Și voi scrie eu la început: „Mihai Șora este sarea Pământului.“ Să fii cuminte! Mă întorc repede”, mai scrie Luiza Palanciuc.

Filosoful Mihai Șora, care a încetat din viață sâmbătă, la vârsta de 106 ani, va fi înmormântat marți, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu din Capitală, a anunțat Academia Română.

Filosoful și eseistul Mihai Șora era membru de onoare al Academiei Române.

Instituția a anunțat luni că Mihai Șora va fi înmormântat cu onoruri militare, marți, începând cu ora 14.30, la Cimitirul Bellu (figura 10).

Prietenii, colaboratorii, discipolii îi pot aduce un ultim omagiu lui Mihai Şora începând de luni seara, de la ora 21.00, când sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la Biserica Albă din Bucureşti. Marţi, de la ora 13.00, la Biserica Albă va avea loc slujba religioasă.

Filosoful și eseistul Mihai Şora, unul dintre cei mai activi intelectuali, atât în mediul online cât şi în stradă, a murit la vârsta de 106 ani,