În urmă cu 15 ani, o mână de antreprenori, freelanceri și startup-uri vorbeau despre crearea unui spațiu de lucru centrat pe comunitate, colaborare, interacțiune și creativitate. Un loc în care oameni din diverse domenii și specializări să poată munci, socializa, învăța și crește din altfel de interacțiuni, mai inedite decât ar fi avut parte într-un birou obișnuit.

Conceptul co-working s-a transformat într-un fenomen globalFoto: Alessandro Grandini / Alamy / Alamy / Profimedia

Propunerea era una revoluționară pentru acele vremuri. Idealistă și chiar naivă pe alocuri, dat fiind realitățile muncii de atunci.

Acum, însă, odată cu explozia cererii pentru o mai mare flexibilitate a muncii, care a fost accelerată de pandemie, de noile tehnologii, dar și de nevoia tinerelor generații de pe piața muncii de a lucra într-un spațiu mai creativ și interactiv, conceptul de „co-working” (locuri care au fost create special pentru a primi oameni care vin să lucreze în același spațiu din diverse domenii, companii și cu diverse atribuții) s-a transformat în scurt timp într-un fenomen global.

Acest lucru a perturbat nu doar tradiționalele modele de lucru, dar și alte sectoare, printre care și unul care nu sare în ochi imediat: cel imobiliar.

Citește articolul integral pe Panorama.