Parimatch este un operator de pariuri și iGaming, fondat în Ucraina în anul 1994. Compania a evoluat într-o platformă internațională de divertisment la scară largă, cu sediul în Cipru, reprezentată în multe țări de pe patru continente. Am discutat, în cadrul unui interviu HotNews.ro, cu Sergii Molchanov, Chief Financial Officer pe Europa de Est, despre cele mai recente evoluții și tendințe din industria jocurilor de noroc din Europa de Est, despre investițiile și planurile strategice ale companiei pentru intrarea pe piețele est-europene și, în special, pe piața din România, despre ambițiile și planurile de viitor ale brandului, dar și despre ce înseamnă un joc responsabil și prevenirea dependenței.

Sergii MolchanovFoto: Parimatch

Cine este Parimatch?

Sergii Molchanov: Parimatch este un brand ucrainean cu peste 20 de ani de experiență pe piața internațională, cu o ofertă inovatoare de divertisment online, cu mecanică de gamificare și personalizare a conținutului pentru jucători, precum și contracte globale cu sportivi și echipe celebre.

Brandul Parimatch a fost fondat în Ucraina în 1994 și toți acționarii săi sunt ucraineni. Pornind de la casele de pariuri, Parimatch a evoluat într-o platformă internațională de divertisment la scară largă, cu sediul în Cipru, reprezentată în multe țări de pe patru continente.

Parimatch a donat zeci de milioane de dolari pentru a sprijini cauzele de apărare și umanitare din Ucraina în vremurile războiului pe scară largă și va continua să sprijine țara noastră de origine în 2023. Compania a colaborat cu binecunoscute organizații umanitare și de promovare internaționale ucrainene, precum UNITED 24, Ukraine House Davos și alții. Anul acesta suntem pregătiți să colaborăm cu evenimente de afaceri și jocuri de noroc din România.

În 2023, brand-ul este reprezentat oficial în 9 țări: Marea Britanie, Cipru, Ucraina, Kazahstan, Tadjikistan, Tanzania, Kenya, Nigeria și Ghana. După începerea invaziei pe scară largă a Rusiei in Ucraina, soluțiile de brand și tehnologie Parimatch au fost oprite în Rusia și Belarus. De asemenea, compania a interzis orice utilizare a materialelor sale publicitare, contracte de sponsorizare, simboluri, identitate corporativă, ambasadori și sloganuri în țările agresoare.

În 2022, Parimatch a fost recunoscut drept cel mai bun operator de pariuri și iGaming din Europa de Est, conform SBC Awards. Pentru prima dată, principalul premiu european în domeniul jocurilor de noroc a fost înmânat unei companii ucrainene.

Care sunt cele mai recente evoluții și tendințe din industria jocurilor de noroc din Europa de Est?

Sergii Molchanov: Printre trendurile actuale din industria jocurilor de noroc remarcăm:

1. Legalizarea jocurilor de noroc - multe țări din Europa de Est încep acum să adopte legi care permit desfășurarea reglementată a activităților de jocuri de noroc.

2. Dezvoltarea jocului de noroc responsabil – pe măsură ce crește importanța jocului de noroc responsabil, sunt dezvoltate instrumente precum sistemele bazate pe inteligență artificială și auto-excludere, pentru a ajuta la protejarea jucătorilor.

3. Jocuri de noroc online - jocurile de noroc online au crescut masiv în popularitate în ultimii ani și au devenit opțiunea preferată pentru mulți jucători din Europa de Est.

5. Creșterea aplicațiilor de jocuri de noroc - jocurile de noroc pe dispozitivele mobile au devenit din ce în ce mai populare în Europa de Est, din ce în ce mai multe persoane își folosesc smartphone-urile pentru a accesa jocurile de cazinou online și pentru a paria pe evenimentele sportive.

Experiența specială și strategia Parimatch influențează dezvoltarea industriei?

Sergii Molchanov: Industria jocurilor de noroc licențiate contribuie la creșterea economică, iar organizatorii legali ai jocurilor de noroc sunt aliați puternici ai autoritaților. Operatorii autorizați creează noi locuri de muncă, au un impact pozitiv asupra afacerilor conexe și oferă venituri bugetelor de stat și locale. Cel mai semnificativ beneficiu al legalizării industriei este venitul constant generat din vânzarea licențelor de jocuri de noroc.

Parimatch intenționează să respecte toate obligațiile financiare față de stat și să demonstreze că este o afacere onestă și responsabilă. Salutăm concurența loială, reglementarea transparentă și eficientă pentru pariuri/jocuri de noroc, jocul responsabil și supravegherea publică constructivă.

De asemenea, intenționăm să aducem cele mai înalte standarde de marketing din industrie, următorul nivel de responsabilitate socială și jocuri de noroc responsabile, deoarece Parimatch operează deja pe cea mai veche piață, cea din Marea Britanie. În același timp, cele mai noi descoperiri și o platformă inovativă vor îmbunătăți industria locală.

Care sunt investițiile și planurile strategice ale companiei pentru intrarea pe piețele est-europene, în special pe piața românească?

Sergii Molchanov: Europa de Est a devenit o piață ofertantă, cu un potențial solid de creștere pentru industria divertismentului, iar companiile caută oportunități de a-și construi avantaje strategice în regiune. Devenind a treia țară europeană în care Parimatch activează, după Ucraina și Marea Britanie, România a fost aleasă ca pas următor datorită potențialului mare al țării în ceea ce privește tehnologia și jocurile de noroc, a deschiderii oamenilor față de afacerile ucrainene și a potențialului de a aduce venituri și noi locuri de muncă pentru sute de români. Urmărim cu interes lansarea pieței din România și credem că acum este momentul potrivit pentru a participa la dezvoltarea acesteia.

Expertiza Parimatch și a partenerilor săi va contribui la dezvoltarea marketingului sportiv din România și va oferi fanilor noi formate de divertisment, pe lângă accesul exclusiv la sportivi, precum campionul mondial de box ucrainean Oleksandr Usyk.

Parimatch a început deja să investească în România și intenționează să facă din această țară principalul centru regional, angajând sute de oameni și creând locuri de muncă cu valoare adăugată ridicată. După ce i se va acorda licența, Parimatch plănuiește și un amplu program de investiții de capital pe termen lung în România pentru următorii cinci ani, care ar transforma compania într-un contribuabil notabil.

sursa foto: Parimatch

Cum folosește Parimatch tehnologia pentru creșterea brandului? Și ce înseamnă asta pentru întreaga industrie?

Sergii Molchanov: Ne străduim mereu să fim campionul suprem al divertismentului, oferind experiențe interesante jucătorilor din întreaga lume. Spiritul nostru de luptă și abordarea inovatoare înseamnă că suntem mereu cu un pas înainte.

Parimatch este condus de dorința de a crea cele mai captivante experiențe de utilizator prin tehnologii de design sofisticate și inovații. Compania crede că tehnologia eficientă este catalizatorul pentru o experiență plăcută de joc de noroc. Nu doar de pe un desktop, ci și atunci când sunteți în mișcare, prin aplicațiile sale dezvoltate pentru mobil.

Care sunt ambițiile și planurile de viitor ale brandului?

Sergii Molchanov: Parimatch are planuri ambițioase pentru 2023: ne vom dezvolta și crește în mod activ, echipa va crește, investițiile în inovare vor crește, produsul va fi îmbunătățit, inclusiv prin utilizarea machine learning pentru a personaliza conținutul și a interacționa mai bine cu consumatorul pe diferite platforme.

Principalele noastre planuri sunt legate de dezvoltarea unei culturi a timpului liber și a responsabilității în jocurile de noroc. Vom continua să investim în dezvoltarea sportului la toate nivelurile: național și regional și, de asemenea, intenționăm să implementăm proiecte de divertisment la scară largă, care să depășească standardele actuale.

Parimatch a donat zeci de milioane de dolari pentru a sprijini apărarea și cauzele umanitare din Ucraina în vremurile războiului pe scară largă și va continua să sprijine țara noastră de origine în 2023. Compania a colaborat cu recunoscute organizații umanitare și de promovare internaționale ucrainene, precum UNITED 24, Ukraine House Davos și alții. Anul acesta suntem pregătiți să colaborăm cu evenimente de afaceri și jocuri de noroc din România.

Parimatch încurajează un joc responsabil? Are compania programe care vor ajuta la prevenirea dependenței? Mai ales printre tineri?

Sergii Molchanov: Jocurile de noroc mai sigure înregistrează o tendință de creștere pe piețele reglementate. În calitate de companie de jocuri de noroc, Parimatch duce jocul responsabil la următorul nivel - adăugând cele mai noi instrumente pe platformă, îmbunătățind serviciile AI și colaborând cu cele mai cunoscute vedete ale sportului.

În 2021, Parimatch a lansat o platformă pe scară largă dedicată jocului de noroc responsabil pentru a oferi oamenilor opinii unice și diverse despre jocurile de noroc și pentru a preveni potențialele probleme legate de jocurile de noroc. În parteneriat cu ambasadorul jocului responsabil - Oleksand Usyk - formăm o cultură a jocurilor de noroc pentru timpul liber și creștem gradul de conștientizare a jucătorilor. Ulterior, am lansat primul suport psihologic gratuit oferit de Gordon Moody, oferind sfaturi practice gratuite și sprijin emoțional oricărei persoane afectate de jocurile de noroc, un serviciu internațional cu 50 de ani de experiență, 250 de limbi și psihologi experți din întreaga lume.

În afară de aceasta, utilizatorul nostru are o oportunitate exclusivă să detașeze și să restricționeze temporar accesul la joc prin apăsarea unui buton special din contul personal.

În plus, compania investește continuu în sport, responsabilitate socială și programe de caritate. La unul dintre cele mai mari evenimente tehnologice din lume - Web Summit 2022 - compania și-a prezentat modelul de afaceri responsabil, demonstrând importanța colaborării cu statul, susținând economia și angajații din întreaga lume. În calitate de participant la Forumul Economic Mondial de la Davos în ianuarie 2023, Parimatch a atras atenția internațională asupra Ucrainei și asupra tuturor posibilităților pe care afacerile ucrainene le pot aduce țărilor UE.

Usyk at Web Summit; sursa foto: Parimatch

Articol susținut de Parimatch