Ministrul Justiţiei urmează să anunţe, luni, propunerile pentru funcţia de procuror general al Parchetului instanței supreme şi procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Actualul procuror general Gabrieala Scutea și actualul șef al DNA Crin Bologa s-au înscris în cursa pentru un nou mandat, fiecare având un contracandidat de la DIICOT, respectiv DNA.

Cătălin PredoiuFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Cei doi candidaţi pentru funcţia de procuror general al României - Gabriela Scutea şi procurorul Alex Florin Florenţa de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - au susținut în 20 februarie interviul în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Cei doi candidaţi pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Crin Bologa, şi Marius Ionuţ Voineag, procuror în cadrul DNA - au susținut interviul în 21 febuarie.

Rezultatele selecţiei vor fi publicate de Ministerul Justiţiei luni, iar propunerile motivate ale ministrului Justiţiei vor fi înaintate Secţiei pentru procurori a CSM tot luni, pentru emiterea avizului consultativ motivat al acesteia, în termen de cel mult 30 zile de la primirea solicitării ministrului Justiţiei.

În cazul emiterii unui aviz consultativ negativ al Secţiei pentru procurori a CSM, legea prevede organizarea de către ministrul Justiţiei a unui nou interviu exclusiv cu candidatul care a primit aviz negativ.

În urma interviului, ministrul Justiţiei poate continua procedura prin transmiterea către preşedintele României a propunerii de numire în funcţia de conducere, însoţită de toate documentele relevante, sau retrage propunerea, urmând să declanșeze o nouă procedură de selecţie în maximum 60 de zile de la retragerea propunerii.

CITEȘI ȘI: