Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Mihai Șora va fi depus luni seară la Biserica Albă din București. Cunoscutul filosof și eseist, care a încetat din viață sâmbătă, la vârsta de 106 ani, va fi înmormântat marți.

Mihai Șora în 2019Foto: Agerpres

Anunțul a fost făcut de soția lui Mihai Șora, Luiza Palanciuc - Șora, într-o postare pe pagina acestuia de Facebook.

Potrivit mesajului, sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus luni seară, la ora 21.00, la Biserica Albă din București, care va rămâne deschisă peste noapte pentru ca apropiații și admiratorii să își poată lua rămas bun.

Slujba de înmormântare va avea loc ziua următoare, marți, de la ora 13.00.

  • „Iubitule, nu știu unde ești, în ce colț din București, într-o cameră rece; nu mă lasă să te văd, nici să te îmbrac, să-ți arăt lucrușoarele pe care le vei lua cu tine… Te vor aduce mâine seară, la ora 21, în Biserica Albă – „Biserica inimii mele“, cum obișnuiești să spui, și te vor așeza acolo. Iar Biserica inimii tale va rămâne deschisă peste noapte, pentru ca oamenii care te prețuiesc și vor să-ți fie aproape să poată veni lângă tine. A doua zi, marți, la ora 13, va fi slujba înmormântării tale, cu părinții Mihail, Florian și Silviu, oameni plini de har, pe care-i iubești. Și cu tinerii din cor, fermecătorul cor al Bisericii Albe, despre care ai povestit de atâtea ori...Pe mâine, iubitule.” - a scris pe Facebook Luiza Șora.

Filosoful și eseistul Mihai Şora, unul dintre cei mai activi intelectuali, atât în mediul online cât şi în stradă, a murit la vârsta de 106 ani, a anunțat sâmbătă soția lui.

A murit Mihai Șora / Cunoscutul om de cultură avea 106 ani

Mihai Şora, unul dintre cei mai activi intelectuali români / Un moralist de clasa lui Camus, Steinhardt, Monica Lovinescu - BIOGRAFIE