Fostul ministru al Apărării Victor Babiuc a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani, a anunțat Radu F. Alexandru.

Victor BabiucFoto: Agerpres (editat)

”A încetat din viaţă prof. univ. dr. Victor Babiuc. A fost una din personalităţile de marcă ale vieţii politice a României post decembriste: ministru Justiţiei, ministru de Interne, ministru Apărării, preşedinte al Camerei de Comerţ a Romaniei.

În toate înaltele demnităţi care i-au fost încredinţate Victor Babiuc a probat un profesionalism şi o rigoare ireproşabile. A fost intodeauna un om al dialogului, a respectat pe toată lumea şi a avut intodeauna uşa deschisă pentru cei care au apelat la el.

Executarea unui ordin primit pe cale ierarhica, în timpul mandatului de ministru al Apărării, i-a adus peste ani o nedreaptă condamnare penală, pe care Dumnezeu nu i-a mai lăsat timpul să o îndrepte în justiţie.

Toţi cei care l-au cunoscut îi vor păstra, cu siguranţă, amintirea unui om exemplar, cu calităţi intelectuale, morale şi sufleteşti de necontestat. Ne-a legat o strânsă prietenie de peste 30 de ani şi pierderea lui o resimt cu o imensă durere”, a scris pe pagina de Facebook fostul său coleg de partid Radu F. Alexandru.

Victor Babiuc s-a născut la 3 aprilie 1938 , la Răchiţi, Botoşani, şi a fost de două ori ministru al Apărării între 1996 şi 2000. El a fost deputat în legislaturile 1990–1992, 1992–1996, 1996–2000, 2000–2004.

Babiuc a fost condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri dintre George Becali si MApN, dar a efectuat mai puțin de un an din pedeapsă și a fost eliberat în februarie 2014. (News.ro)