Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările de ninsori și depuneri consistente de zăpadă, circa jumătate de țară urmând să fie sub coduri galbene sau portocaliu de vreme rea.

Vreme rece - ninsoareFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă, duminică între orele 10:00 și18:00

În intervalul menționat, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90...100 km/h și viscol.

În județele Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10...12 cm.

În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei, notează meteorologii.

În zonele joase din regiunile intracarpatice vor fi precipitații mixte, moderate cantitativ, iar în sud și sud-est temporar vor fi ploi ce vor avea caracter de aversă și pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice.

Cod galben de ninsori (duminică, ora 18:00 - luni, ora 15:00):

În Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm.

Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

Cod portocaliu de ninsori abundente (duminică, ora 10:00 - luni, ora 15:00):

În Munții Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și în zonele submontane aferente va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă.

Local și temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scăzută și zăpadă troienită.