Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, recomandă celor care merg pentru diverse activităţi precum cursuri extraşcolare sau întâlniri de socializare care se desfăşoară în clădiri încadrate în clasa I de risc seismic să evite să se afle în astfel de imobile. „Tu trebuie să fii responsabil pentru tine. Nu intri într-un spaţiu, dacă nu eşti chiar obligat, care este cu risc seismic şi ştii despre el că este cu risc seismic de clasa I”, spune şeful DSU.

Clădire cu risc seismicFoto: Cateyeperspective | Dreamstime.com

Întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, ce le recomandă celor care participă la activităţi în spaţii încadrate în clase cu risc seismic şi în care au loc diverse cursuri, sunt amenajate cafenele sau se desfăşoară alte tipuri de acţiuni, Raed Arafat a spus că nu poate recomanda nimănui să se afle într-o clădire cu risc seismic ridicat, dacă nu este obligat că fie acolo, relatează News.ro.

„Dacă ştii că o locaţie este într-un risc seismic clasa I şi că este un pericol dacă eşti acolo, îmi pare rău să o zic, dar mai bine nu te duci. Adică tu trebuie să fii responsabil pentru tine. Nu intri într-un spaţiu, dacă nu eşti chiar obligat, într-un spaţiu care este cu risc seismic şi ştii despre el că este cu risc seismic de clasa I. Eu nu pot să spun intraţi (...) Dacă nu eşti obligat să intri într-un spaţiu care este cu risc seismic, nu intri”, a afirmat Raed Arafat.

____

(Foto articol © Cateyeperspective | Dreamstime.com)