Vremea din Capitală va fi mult mai caldă decât de obicei, cu șanse mari de ploaie, dar de luni temperaturile vor începe să scadă, spune Administrația Națională de Meteorologie în prognoza specială pentru București.

Ploaie BucurestiFoto: Hotnews / George Sirbu

Intervalul sâmbără, ora 12:00 - duminică - ora 08:00

Vremea va fi deosebit de caldă, cu o temperatură maximă de 15...17 grade (valori cu 8...10 grade mai ridicate decât

media climatologică) și o minimă de 5...7 grade.

Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu ușoare intensificări în cursul zilei (rafale de 40...45 km/h).

Intervalul duminică, ora 08:00 - luni, ora 15:00

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, astfel că maxima termică va fi de 19...21 de grade, iar minima de 2...5 grade, dar de luni va intra într-un proces de răcire, astfel că temperatura maximă va fi de 9...11 grade.

Cerul va avea înnorări și din a doua parte a zilei de duminică (26 februarie) probabilitatea de averse și decărcări electrice va fi ridicată. Vântul va avea temporar intensificări (rafale în jur de 40...45 km/h).

De precizat că Bucureștiul nu a fost inclus de ANM în seria de coduri galbene de ninsori prin care a avertizat că până luni jumătate de țară va fi acoperită de zăpadă.