Doi tineri, o fată şi un băiat de 19 ani, au murit, iar alți doi au fost răniți în urma unui accident rutier produs în Pasajul Michelangelo din Timişoara. Tânărul făcea parte din echipa de robotică Delta Force din Arad, campioană mondială în 2022. Primarul Dominic Fritz a reacționat, vineri, spunând că în ultimele zece zile în acel pasaj au fost 78.796 de depăşiri ale limitei de viteză: „Refuz să mai tac și să devin astfel complicele unui stat care ucide prin indolență”.

Politia la locul unui accidentFoto: Inquam Photos / Cornel Putan

Accidentul rutier s-a produs în noaptea de miercuri spre joi în Pasajul Michelangelo din Timişoara. Doi tineri, o fată şi un băiat de 19 ani au murit, iar şoferul, un tânăr de 18 ani care îşi luase permisul de conducere de mai puţin de trei luni, precum şi pasagerul din dreapta, un tânăr de 20 de ani, au fost răniţi grav, scrie Opinia Timișoarei.

  • „Refuz să mai tac şi să devin astfel complicele unui stat care ucide prin indolenţă.
  • Ieri, doi tineri de 19 ani au murit într-un accident terifiant la Pasajul Michelangelo.
  • Probabil şoferul a ştiut că, indiferent de viteza cu care merge, nu va fi amendat”, a scris primarul Timișoarei, vineri, pe Facebook.

El spune că în doar zece zile în acel pasaj radarele amplasate de primărie acolo au înregistrat 78.796 de depășiri ale limitei de viteză.

Fritz a postat o captură cu o mașină despre care spune că „a zburat” prin pasaj cu o viteză de 140 kilometri la oră, la începutul acestei săptămâni, și nimeni nu l-a amendat pe șofer și nu i-a suspendat permisul de conducere, astfel că el circulă în continuare.

  • „Avem pozele cu numerele de înmatriculare pentru fiecare din cei peste 78 de mii de șoferi care au călcat agresiv pedala de accelerație. Ce facem cu ele? Nimic. Suntem obligați sa le ștergem după cel mult 30 zile, pentru că Poliția Rutieră nu le poate folosi.
  • Anul trecut am trimis toate datele la Poliție. Rezultatul? O anchetă a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, a cărei țintă e tot … Primăria (!). S-au apucat să cerceteze dacă am protejat destul datele personale ale șoferilor care nu respectă legea, dând aceste date poliției.
  • Recunosc că uneori simt și eu că trăim în Absurdistan. Un stat care se vrea el însuși slab, cu frică să aplice reguli pentru toți și să-i sancționeze pe cei care pun viața celorlalți în pericol.
  • Cer Poliției să găsească o soluție să folosească datele înregistrate de radare și să amendeze șoferii care pun în pericol vieți. Nu putem ignora la nesfârșit aproape 240.000 de depășiri ale vitezei lună de lună, într-un singur punct în Timișoara.
  • Cer urgent Parlamentului și Guvernului să clarifice și să simplifice odată legislația și să includă drumurile municipale într-un sistem de radare fixe care pot trimite amenzi automat.
  • Câți mai trebuie să moară ca să ieșim din aceasta impotență instituțională auto-impusă?”, mai scrie Fritz.

Unul din tineri făcea parte din echipa de robotică Delta Force din Arad, campioană mondială în 2022

Toți cei patru tineri implicați în accident erau studenti la Politehnică în Timișoara, mai scrie Opinia Timișoarei.

Unul dintre tinerii care și-au pierdut viața, Dănuţ Tol, era membru al echipei de robotică Delta Force din Arad, campioană mondială în 2022, a confirmat mentorul echipei, Corina Botoşan, conform radiotimisoara.ro.

  • „Suntem şocaţi de vestea tristă pe care am primit-o, nu îmi găsesc cuvintele să îmi exprim durerea. Dănuţ era membru al Delta Force încă din al doilea an de existenţă a echipei, adică de mai bine de patru ani.
  • Era un copil foarte dedicat şi pasionat de robotică şi era implicat în noul proiect FIRST Robotics, care va avea campionat luna viitoare la Istanbul şi unde suntem singura echipă participantă din România”, a spus Corina Botoşan.