Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, joi, că primul oraş vizitat de noul ambasador al SUA în România a fost cel pe care el îl conduce. Discuţiile între cei doi au vizat cultura, dar şi fragilitatea democraţiei şi lupta pentru statul de drept.

Concert sustinut de Taraful Caliu & guests, in Piata Unirii, in deschiderea 'Timisoara 2023 - Capitala Europeana a Culturii'.Foto: AGERPRES

”Primul oraş pe care l-a vizitat în România în calitate de ambasador este Timişoara. Îi mulţumesc Excelenţei Sale, doamna Kathleen Kavalec, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România pentru vizita făcută şi pentru entuziasmul cu care a vorbit de Timişoara”, a anunţat, joi, Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Ambasadorul SUA şi edilul Timişoarei au discutat diverse subiecte, printre care cultura sau mediul de afaceri.

”Am discutat cu doamna ambasador nu doar despre cultură, ci şi despre fragilitatea democraţiei şi lupta pentru statul de drept. Dar şi despre mediul de afaceri, pentru că Timişoara este un oraş dinamic economic, cu investiţii consistente din SUA şi foarte atractiv pentru companiile americane”, mai scrie Fritz.

Primarul municipiului Timişoara i-a mulţumit ambasadorului SUA în România, Kathleen Kavalec pentru mesajul pe care aceasta l-a transmis.

”Avem deja mai multe idei comune şi ambiţii de colaborare care vor deschide Timişoara nu doar spre Europa, ci şi spre America. Îi mulţumesc pentru cuvintele spuse: «Există aici un minunat sentiment al speranţei şi, în mod cert, o celebrare a culturii. Timişoara este un loc minunat de vizitat, un oraş cu viitor»”, a mai precizat Fritz.

Timişoara deţine, în 2023, titlul de Capitală Europeană a Culturii, titulatură pe care a avut-o şi municipiul Sibiu, în 2007.