Un bărbat în vârstă de 59 ani, din comuna Secuieni, a fost reţinut de poliţişti după ce ar fi omorât un câine pe care apoi l-a legat de o căruţă şi a plecat prin sat, informează, joi, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău.

PolitiaFoto: Politia Romana

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bacău s-au autosesizat din oficiu după ce pe o reţea de socializare a fost postat un video în care se observa un bărbat care trăgea după un atelaj hipo un câine legat cu un lanţ.

"În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit identitatea persoanei care conducea atelajul hipo, respectiv un bărbat în vârstă de 59 ani, din comuna Secuieni. Din buletinul de analiză anatomo-patologică a rezultat că moartea câinelui a fost violentă. Astfel, la data de 23 februarie, poliţiştii au dispus reţinerea bănuitului, pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru.

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor atrag atenţia că uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. (Sursa: Agerpres)