Un ofițer de la Direcția Generală Anticorupție a fost reținut de DNA, fiind acuzat că ar fi primit mită 10.000 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta pe el și pe soția lui să se angajeze la Serviciul de Ambulanță Dâmbovița, respectiv la Spitalul Județean.

DNAFoto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

DNA a anunțat, miercuri, reținerea pentru 24 de ore a lui Radu Andronache, comisar șef de poliție în cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), pentru două infracțiuni de trafic de influență.

Acuzațiile aduse de DNA:

  • În perioada aprilie - mai 2021, Radu Andronache ar fi cerut de la o persoană (martor în cauză) suma de 10.000 de euro, din care a primit efectiv suma de 2.000 de euro, pentru a-și exercita o presupusă influență pe care ar fi pretins că o are asupra mai multor persoane cu putere de decizie de la București, din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița și din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște în vederea angajării persoanei respective și ulterior definitivării pe postul de asistent medical la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.
  • Într-un context asemănător, în perioada aprilie - mai 2021 - iunie 2022, Radu Andronache ar fi pretins de la același martor suma de 10.000 de euro, din care ar fi primit efectiv, în trei tranșe, suma de 8.000 euro, pentru a „rezolva” angajarea definitivă a soției martorului pe un post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Conform DNA, ambele „promisiuni” ale ofițerului DGA s-ar fi materializat prin angajarea celor două persoane la Ambulanța, respectiv Spitalul Județean din Târgoviște.