Primul transplant hepatic la un copil a fost făcut sâmbătă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu din București. Pacientul de 11 ani, care avea insuficienţă hepatică şi ciroză hepatică decompensată, este stabil după operație.

Intervenție chirurgicalăFoto: Mark Thomas / Sciencephoto / Profimedia Images

Intervenţia de sâmbătă face parte din programul de transplant început de puțină vreme la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu.

Pacientul căruia i s-a efectuat transplantul hepatic are 11 ani şi avea insuficienţă hepatică şi ciroză hepatică decompensată.

Starea imediat postoperatorie este stabilă, precizează reprezentații spitalului.

Intervenţia a fost efectuată de o echipă de chirurgi a Spitalului Grigore Alexandrescu, coordonată de conferenţiar doctor Laura Bălănescu, şi o echipă de chirurgi de la Institutul Clinic Fundeni, formată din profesor universitar doctor Irinel Popescu şi medicul Doina Hrehoreţ.

Această echipă mixtă a fost coordonată de profesor universitar doctor Irinel Popescu.

Echipa de medici anestezişti a fost formată din doctor Ruxandra Fota din cadrul Institutului Clinic Fundeni şi din medicii Florin Rusu şi Alexandru Baetu din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, echipa de anestezie fiind coordonată de medicul Ruxandra Fota.