Dacă sunteți ca majoritatea dintre noi, probabil că aveți un blender de mână (cunoscut și sub numele de blender vertical) care zace undeva prin bucătărie sau în spatele unui sertar, adunând praf. Ce păcat, într-adevăr, având în vedere că mixerele de mână sunt unele dintre cele mai versatile și mai convenabile instrumente pe care un bucătar le-ar putea avea în bucătărie.

Care sunt beneficiile utilizării unui blender vertical?Foto: Unsplash.com

Astăzi, analizăm 5 beneficii ale utilizării unui blender vertical... așa că ia-l pe al tău, șterge-l de praf și începe să amesteci! Te vei întreba de ce ai neglijat vreodată blenderul de mână pentru început! Citește mai departe pentru a afla mai multe.

1. Asistentul tău portabil în bucătărie

Oricine se bucură să gătească știe cât de dificilă poate fi uneori găsirea unui spațiu de depozitare adecvat pentru toate uneltele și aparatele minunate pe care doriți să le achiziționați. Din fericire, blenderele de mână sunt incredibil de compacte, portabile și sunt completarea perfectă pentru un spațiu de bucătărie deja înghesuit. Blenderele sau mixerele verticale sunt ușor de depozitat și nu ocupă suprafețe mari din mult râvnitul spațiu de pe tejghea. Dimensiunea compactă a unui blender vertical îl face, de asemenea, foarte ușor de curățat, indiferent cât de mică este chiuveta dvs. de bucătărie!

2. Spălarea vaselor este mai ușoară

Unul dintre cele mai enervante lucruri legate de utilizarea diverselor aparate de bucătărie este temuta spălare. Gândiți-vă la cât de mult efort este să curățați un blender convențional, cu vas, sau un robot de bucătărie - trebuie să îndepărtați mâncarea de pe lamele și pereții blenderului, să spălați capacul și apoi să petreceți ceea ce pare a fi eoni de timp pentru a-l usca înainte de depozitare. Din fericire, bastonul de imersie dintr-un blender vertical se desprinde ușor și este și mai ușor de spălat. Cele mai multe dintre ele vin, de asemenea, cu părți care se pot spăla la mașină, așa că puteți alege să îl aruncați în mașina de spălat vase, dacă doriți. Demontarea blenderului de mână este, fără îndoială, mult mai ușoară și mai puțin frustrantă decât spălarea unui blender, robot de bucătărie sau mixer. Asta este tot!

3. Versatilitate în cel mai bun caz

Fie că vrei să mixezi o supă groasă și cremoasă pe aragaz sau pur și simplu ai chef să pregătești un sos de salată de casă delicios și sănătos, un blender vertical este acolo pentru a face treaba! Frumusețea unui blender vertical este că nici măcar nu este nevoie să transferați ingredientele sau conținutul într-un alt bol sau ulcior - pur și simplu băgați blenderul în cratiță sau oală și amestecați! Blenderele de mână sunt, de asemenea, incredibil de utile atunci când preparați smoothie-uri sau milkshake-uri în grabă, deoarece majoritatea vin cu o cupă de mixare care vă permite să vă pregătiți băutura chiar în vasul din care o veți bea!

4. Bună ziua, maioneză de casă!

Să faci maioneză de la zero este cel puțin o provocare. Mixerele mai mari sau un robot de bucătărie nu sunt cele mai bune instrumente pentru a face maioneză, cu excepția cazului în care plănuiești să faci destulă pentru a hrăni o armată, iar dacă o faci manual poți ajunge la terapie fizică. Așadar, soluția? Un blender vertical, bineînțeles! Blenderele de mână sunt atât capabile, cât și dornice să facă treaba și să producă unele dintre cele mai cremoase și mai delicioase maioneze pe care le veți gusta vreodată. Pur și simplu aruncați toate ingredientele în cupa de amestecare și bateți-le. Hei, gata... maioneză instantanee!

5. Funcționare silențioasă a blenderului vertical

Spre deosebire de mixerele voluminoase sau de un robot de bucătărie, blenderele verticale fac mai puțin zgomot. De fapt, blenderele de mână sunt aproape silențioase. Motorul blenderului este înglobat în mâner. Când blenderul pornește, acesta rotește tija din oțel inoxidabil prezentă în mâner. Ca urmare, tot sunetul generat de motor se află în carcasă, făcând astfel aparatul extrem de silențios.