Un bărbat a incendiat sala de aşteptate a Poliţiei Huedin, în timp ce poliţiştii întocmeau actele procedurale într-un dosar care îl viza. Mai multe persoane au fost scoase din clădire pe un geam, uşa neputând fi folosită, în timp ce agresorul a fost imobilizat de poliţiști.

Mașină de polițieFoto: Dreamstime / Vlad Ispas

Sindicatul Europol a postat miercuri, pe Facebook, o fotografie cu sala de aşteptare a Poliţiei oraşului Huedin, unde pot fi văzute urmele unui incendiu.

Conform sursei citate, un bărbat recidivist, băut şi extrem de agresiv, a aruncat cu benzină în holul sediului şi a dat foc, fiind vizat un poliţist care în acele momente întocmea acte procedurale împotriva bărbatului. Sindicaliştii spun că anterior bărbatul făcuse live pe rețelele sociele, în timp ce îi înjura pe poliţişti.

  • „Colegii noştri au evacuat de urgenţă sala de aşteptare. Toate persoanele care se aflau în acel loc au fost scoase pe un geam al încăperii deoarece, din cauza flăcărilor, uşa de acces nu putea fi folosită.
  • Autorul a fost imobilizat şi reţinut de colegii noştri şi în cursul zilei de azi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
  • Să sperăm, totuși, că pericolul public presupus de lăsarea în libertate a unui asemenea individ va fi analizat cu obiectivitate de către magistrați și, în consecință, vor dispune arestarea preventivă”, mai spune Europol.

Potrivit sindicaliştilor, „curajul acestor indivizi este amplificat şi de faptul că, în trecut, consecinţele suportate de alţi ,,bombardieri” au fost minore, fiind cercetaţi în libertate sau primind sentinţe penale cu suspendarea ori amânarea executării pedepsei.

(Foto: Dreamstime.com)