Marea Britanie îi antrenează pe soldații ucraineni să lupte într-un mod mai „occidental" și să folosească mai puțină muniție decât în modul tradițional de luptă sovietic, a afirmat miercuri secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, citat de Reuters.

Soldati ucraineni tragand cu un tun autopropulsat 2S7 „Pion”Foto: Justin Yau / ddp USA / Profimedia Images

Regatul Unit, împreună cu alți aliați occidentali, instruiește soldați ucraineni și furnizează arme și muniție pentru a sprijini Kievul în lupta sa cu Rusia.

„Ucraina folosește cantități uriașe de muniție pentru a se apăra, acesta este unul dintre motivele pentru care îi pregătim să lupte într-un mod occidental", a declarat Wallace pentru Times Radio.

Wallace a spus că Marea Britanie a cumpărat și comercializat muniție de standarde sovietice, în timp ce a ajutat, de asemenea, armata ucraineană să se schimbe pentru a debloca „accesul la stocurile noastre de muniție".

„În același timp, ne pregătim pentru a ne asigura că este folosită într-un mod foarte productiv și precis", a spus el.

„Modul de luptă rusesc sau sovietic este bazat foarte mult pe muniție, baraje masive de artilerie, iar noi nu ne-am organizat niciodată astfel pentru a lupta în NATO", a spus el.

Întrebat dacă aliații occidentali ar trebui, de asemenea, să furnizeze avioane de luptă Ucrainei, Wallace a spus că utilizarea avioanelor de luptă necesită o pregătire îndelungată pentru piloți și echipe de sprijin substanțiale.

El a spus că Marea Britanie ar putea oferi un sprijin mai curând prin furnizarea de alte arme, cum ar fi rachete antiaeriene: „Cred că putem ajuta Ucraina mai repede prin livrarea echipamentelor de care au nevoie pe câmpul de luptă, mai degrabă decât printr-o anume platformă pe care o solicită", a declarat el pentru Sky News.