Doi polițiști au ajuns în noaptea de duminică spre luni la spital după ce un șofer care nu a oprit la semnalele forțelor de ordine a intrat într-o autospecială în timpul unei urmăriri ca-n filme pe străzile din București. Și un pasager din mașina șoferului urmărit a fost rănit, potrivit news.ro. Bărbatul în vârstă de 31 de ani a fost depistat băut și drogat.

Masini de PolitieFoto: AGERPRES

Accidentul grav în care a fost implicată o autospecială de poliție a avut loc pe Șoseaua Colentina din București, potrivit Antena 3.

  • „La data de 12 februarie a.c., în jurul orei 23.45, poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza sectorului 3, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducător de autovehicul care circula pe Bd. Camil Ressu.
  • Conducătorul autovehiculului nu s-a conformat semnalului şi a încercat să se sustragă, continuându-şi deplasarea. În acest context, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, solicitând totodată sprijin colegilor aflaţi în proximitatea zonei prin intermediul staţiei emisie-recepţie.
  • În momentul în care a ajuns pe Şos. Colentina, la intersecţia cu strada Cremenita, a intrat în coliziune cu o autospeciala de poliţie”, a informat Brigada Rutieră.

Un echipaj de poliție a încercat să oprescă un șofer de 31 de ani care circula haotic pe stradă, însă bărbatul nu a oprit și au pornit în urmărire.

Poliția a blocat drumul cu mai multe mașini, însă șoferul nu a oprit și a intrat în plin într-o autospecială, rănind doi agenți. De asemenea, și pasagerul din mașina bărbatului care fugea de poliție a fost rănit.

Din imaginile publicate de martori pe rețelele de socializare, ambele mașini implicate în accident par grav avariate.

Bărbatul a fost în cele din urmă prins și testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.41 mg/l, precum şi cu aparatul Drugtest, care a relevat prezenţa unei substanţe interzise în organism. Șoferul a fost dus la IML pentru recoltarea probelor biologice.