Ministerul Educaţiei avertizează asupra unor tentative de fraudă după ce mai mulți directori de unităţi de învăţământ şi cadre didactice au reclamat că le-au fost cerute sume de bani de către persoane care s-au recomandat ca fiind angajaţi ai ministerului.

Sală de clasăFoto: © Chokniti | Dreamstime.com
  • „Având în vedere că mai multe cadre didactice şi directori ai unităţilor de învăţământ au primit apeluri prin care se solicită sume de bani de la persoane care se recomandă ca fiind angajaţi ai Ministerului Educaţiei, vă informăm că acestea nu aparţin şi nu reprezintă Ministerul Educaţiei.
  • Recomandăm persoanelor contactate în acest mod să se adreseze instituţiilor competente”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Motivul invocat atunci când profesorilor li s-au cerut bani a fost legat de presupuse campanii pentru populația din Turcia și Siria afectată de cutremure.

  • „Menţionăm că toate iniţiativele de sprijin pentru comunităţile afectate de cutremurele din Siria şi Turcia sunt anunţate prin intermediul canalelor oficiale de comunicare ale instituţiilor publice”, adaugă sursa citată. (Foto: Dreamstime.com)