Pompierii din Constanța au fost solicitați să salveze o lebădă înghețată de pe acoperișul unei clădiri, iar la scurt timp au fost nevoiți să intervină la un incendiu luând înaripata în autospecială.

LebădăFoto: DreamsTime

Un echipaj ISU Dobrogea a intervenit pentru a salva o lebădă înghețată care era dezorientată și părea că nu poate să zboare.

Doi dintre pompieri au urcat pe acoperişul clădirii şi au reuşit să prindă lebăda cu ajutorul unei pături.

Salvatorii au aşezat-o într-o geantă în care îşi păstrează costumul aluminizat şi au coborât-o cu ajutorul unei cordiţe, dar la scurt timp au fost solicitați să stingă un incendiu din municipiul Constanța.

„Trebuia să ajungem acolo imediat. Am luat lebăda şi am plecat cu ea la intervenţie!”, a scris ISU Dobrogea pe pagina oficială de Facebook.

Pompierii spun că înaripata a stat cuminte în autospecială și până la sfârșitul intervenției lebăda a început să își revină.

„După ce am lichidat incendiul, i-am dat să bea apă şi a început să ne sâsâie. Pe doi dintre colegi i-a şi ciupit. Pe semne că i-au priit condiţiile de şi-a reluat obiceiurile!”, a mai precizat ISU Dobrogea.

Lebăda, servantul patru așa cum a fost numită de pompieri, a fost preluată de reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa după ce și-a încheiat „misiunea”. (Sursă foto Dreamstime)