Comisarii de mediu din Prahova au amendat rafinăria Petrobrazi a OMV Petrom după un control efectuat pe fondul unor numeroase sesizări privind mirosul insuportabil și a depășirilor valorilor limită în cazul hidrogenului sulfurat.

Rafinăria PetrobraziFoto: DreamsTime

Garda de Mediu Prahova a anunțat că miercuri comisarii au sancționat rafinăria din comuna Brazi cu o amendă în cuantum de 100.000 lei în urma neconformităţilor constatate la controlul efectuat.

  • "Controlul a fost iniţiat ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv creat în proximitatea rafinăriei precum şi a apariţiei unui trend de depăşire a valorilor limită la indicatorul H2S înregistrat de către echipamentele de monitorizare din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA).
  • În cadrul controlului comisarii au constatat nerespectarea unor condiţii din actul de reglementare, precum şi a normelor de monitorizare a surselor de emisie atmosferice.
  • În vederea evitării unor astfel de situaţii comisarii au impus companiei luarea tuturor măsurilor astfel încât toate operaţiunile de pe amplasament să se realizeze fără determinarea unor deteriorări a calităţii aerului dincolo de limitele amplasamentului", a anunțat Garda de Mediu Prahova.

OMV Petrom susține pe site-ul său că rafinăria Petrobrazi funcționează la cele mai înalte standarde de mediu și de performanță și poate procesa întreaga producție de țiței a companiei din România. (Sursă foto Dreamstime)