Femeia răpită și băgată în portbagajul unei mașini căreia iubitul său i-a dat foc le-a relatat anchetatorilor momentele teribile prin care a trecut, spunând că acceptase ideea că va muri și că își dorea doar să nu ajungă să simtă flăcările.

Mașină de polițieFoto: Dreamstime / Vlad Ispas

Conform Digi24, ea le-a spus anchetatorilor că a sunat de două ori la 112 - prima dată, când bărbatul a pornit mașina, iar a doua oară, când am simțit fumul.

  • „Telefonul a fost conectat pe mașină și nu înțelegeam de ce nu aud. Este posibil că atunci să își fi dat seama că am sunat la 112, el fiind la volan și văzând pe computerul de bord.
  • L-am deconectat și apoi am auzit pe difuzorul telefonului. A oprit. Mi-a cerut telefonul. I-am spus că a căzut în mașină printre scaune, l-a căutat și am mers mai departe.
  • Am simțit că a intrat pe un câmp. S-a oprit și îmi șoptea să îi dau telefonul. Credea că este ascultat. M-am luptat să nu mă închidă la loc, dar nu am reușit. Am stat cuminte crezând că este pe lângă mașină.
  • Am sunat la 112 când am simțit fumul. După primul apel mi s-a trimis mesajul. L-am accesat când l-am găsit. Așteptam din clipă în clipă să deschidă portbagajul și să mă lovească din nou, nicidecum să plece și să dea foc. (...)”, a relatat victima, potrivit Digi 24.

Ea a mai spus că nu i-a venit să creadă când a fost salvată, neștiind dacă „visează”:

  • „Nu credeam că mă vă găsi cineva, acceptasem ideea că voi muri, îmi doream doar să nu ajung să simt flăcările. Deja cădeam ca într-un somn. Mă vedeam ținându-mă de mână cu fetița mea…parcă pluteam. Îmi amintesc că râdeam și ne mișcam într-un cerc”.

Femeia le-a mai relatat anchetatorilor că iubitul său începuse să consume alcool în urmă cu mai mult de un an și că pe acest fond crizele de gelozie luaseră amploare.

Totul s-a petrecut luni, cândfemeia a fost răpită de iubitul său, care a băgat-o cu forța în portbagajul mașinii și a dus-o pe un câmp din sectorul 3, unde a încercat să îi dea foc.

Bărbatul a fost inițial reținut, iar ulterior Tribunalul București a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru infracțiunile de tentativă de omor, lipsire de libertate în mod ilegal, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Procurorii spun că luni dimineață, în jurul orei 04.40, bărbatul ar fi răpit-o pe victimă, a băgat-o cu forța în portbagajul autoturismului, apoi a plecat cu mașina prin sectorul 3, deși are permisul suspendat și se afla sub influenţa cocainei.

A ajuns pe un teren viran, unde, cu ajutorul unei brichete, a incendiat interiorul autoturismului, în timp ce victima era în continuare închisă în portbagaj, cu intenţia de a o ucide. Bărbatul a abandonat mașina şi a fugit din zonă, fiind depistat la scurt timp, iar victima a fost eliberată din portbagaj de către poliţişti, înainte ca flăcările să poată ajunge la ea, mai spune Parchetul.

Cum a fost salvată victima din mașina care luase foc

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a detaliat luni cum a fost salvată femeia cu ajutorul tehnologiei de geolocalizare, după ce aceasta a reușit să sune de două ori la 112:

  • „În primul apel, operatorul STS a auzit pe fundal o situație conflictuală și a alertat imediat Poliția. Deși era foarte speriată, persoana a reușit totuși să ofere detalii relevante despre situația în care se afla.
  • În timpul apelului, operatorul STS i-a trimis un SMS cu un link de localizare, pe care să îl acceseze pentru a putea fi transmise către sistemul 112 coordonatele geografice ale poziției telefonului de pe care a sunat.
  • Deoarece mașina în care era sechestrată se afla în mișcare, pe baza informațiilor de localizare primite în timp real de la telefonul victimei, operatorul STS s-a asigurat că aceste date sunt recepționate și de către dispeceratul Poliției.
  • Astfel, echipajele de intervenție au putut identifica zona și au reușit să ajungă în timp util la victimă.
  • Al doilea apel a fost efectuat chiar în momentul sosirii echipajelor de poliție. Femeia a anunțat că mașina în care se afla sechestrată a fost incendiată.
  • Apelul a fost transferat imediat către ISU-SMURD, Ambulanță, Poliție și Jandarmerie”.

Tehnologia de geolocalizare HTML5 este o soluție de localizare dezvoltată de STS în anul 2018, disponibilă pentru smartphone-urile care au activate conexiunea la Internet și GPS-ul, fără să fie nevoie de instalarea unui soft sau unei aplicații.

În situația în care sunați la numărul de urgență 112 și nu cunoașteți adresa sau un punct de reper identificabil pentru determinarea adresei/poziției unde vă aflați și unde este nevoie de ajutor, în cazul în care dețineți un smartphone cu serviciile date active, operatorul STS din cadrul Serviciului de urgență 112 vă poate transmite un SMS cu un link pe care trebuie să îl accesați pentru obținerea poziției telefonului mobil și transmiterea acesteia către sistemul informatic al Serviciului de urgență 112, a mai precizat STS.

(Foto:Dreamstime.com)