Meteorologii avertizează că de miercuri până sâmbătă vremea va fi deosebit de rece în 13 județe din Transilvania, Maramureș și Moldova, temperaturile minime ajungând până la minus 25 de grade. Și în restul țării, diminețile vor fi local geroase.

FrigFoto: Flynt, Dreamstime.com

În perioada 8-11 februarie este valabil un cod galben de frig, avertizează ANM. În cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureșului și Moldovei, vremea va fi deosebit de rece, mai ales noaptea și dimineața va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 și -18 grade.

Nopțile și diminețile vor fi local geroase și în restul țării, astfel că temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -18 și -8 grade.

Cum va fi vremea în București

În zona municipiului Bucureşti, până sâmbătă dimineaţa, vremea va fi rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor. Vot fi temperaturi maxime de 0...4 grade şi minime de -8...- 6 grade, mai coborâte în zona periurbană până în jurul valorii de -10 grade, potrivit news.ro.

Cerul va prezenta înnorări pe parcursul zilei de miercuri, când trecător va mai ninge slab, apoi va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat.

(Sursă foto Dreamstime)