Polițiștii au făcut percheziții miercuri dimineață în Ploiești în dosarul în care patru minori cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani sunt cercetați pentru tâlhărie, distrugere şi lovire sau alte violenţe, fapte comise în ultima jumătate de an.

PolițistFoto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Conform datelor comunicate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, în acest dosar sunt vizaţi patru minori cu vârstele cuprinse între 12 şi 16 ani, care, împreună cu reprezentanţii legali ai acestora, vor fi duşi la audieri, transmite Agerpres.

„În fapt, în perioada septembrie 2022 - februarie 2023, cei patru tineri ar fi deposedat prin violenţă un alt tânăr de obiectele personale, precum şi de portofelul cu documente şi bani. Totodată, ar fi distrus elementele de caroserie ale unui autovehicul, care era parcat în dreptul unui imobil, din municipiul Ploieşti. Cei în cauză sunt bănuiţi şi de faptul că ar fi agresat fizic un bărbat, care îşi desfăşura activitatea de conducător auto în regim taxi, provocându-i şi distrugeri autoturismului pe care îl conducea", arată sursa citată.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 2.500 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi ridicat mijloace materiale de probă.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de investigaţii criminale, din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.