Poliția a deschis dosar penal în urma unui scandal care a avut loc marți în sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, unde un director a folosit un dispozitiv cu electroşocuri pe un coleg cu care avea divergenţe.

Mașină de polițieFoto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com
  • „Poliţiştii arădeni au fost sesizaţi, prin 112, despre o stare conflictuală între doi angajaţi ai unei instituţii publice din Arad. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, pentru clarificarea stării de fapt.
  • În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi lovirea sau alte violenţe”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.

Conform sursei citate, toți cei implicați au fost audiați, iar deocamdată dosarul a fost deschis cu privire la faptă, adică „in rem”.

„M-ai curentat! Dom'le, vrei să mă omori?”

Anterior, surse din cadrul DSP Arad declaraseră pentru Agerpres, prezentând şi o filmare cu incidentul, că directorul economic Gheorghe Iulian Penzeş i-a ameninţat pe unii colegi, spunând că are asupra sa dispozitivul cu electroşocuri pentru a se apăra. El avea şi un spray iritant cu piper.

Conform filmării, la un moment dat directorul economic a pus aparatul cu electroşocuri pe mâna unui coleg şi l-a pornit, iar cel agresat a strigat: „M-ai curentat! Dom'le, vrei să mă omori?”.

În scandal a intervenit directoarea instituţiei, Cecilia Irimie, care i-a reproşat lui Penzeş că are asupra sa dispozitivul şi spray-ul.

  • „Ce faceţi, domnule director? Vă rog foarte frumos, domnule director, cu aşa ceva nu veniţi la lucru, nu se poate aşa ceva!
  • Acum mă şpreiaţi pe mine? Nu ne ameninţaţi cu spray-ul! Acum v-am văzut că aţi ameninţat!”, a intervenit directoarea Cecilia Irimie.

Angajaţii spun că directorul economic a mai avut în trecut neînţelegeri cu unii colegi din instituţie, iar marţi a revenit la lucru după o perioadă mai lungă de concediu.

Un angajat martor la incident a sunat la 112, relatând ce se întâmplă în sediul instituţiei.

Gheorghe Iulian Penzeş şi directoarea DSP, Cecilia Irimie, nu au putut fi contactaţi pentru a-şi prezenta punctele de vedere.

(Sursa: Dreamstime.com)