​Pentru mulți dintre noi, călcatul rufelor este una dintre activitățile casnice la care am renunța bucuroși. Bineînțeles, cu toții ne dorim haine îngrijite și lipsite de cute inestetice, însă ne-ar plăcea să obținem acest lucru fără efort. Vestea bună este că în ziua de astăzi avem la dispoziție mai multe variante decât fierul de călcat clasic, ceea ce ne poate ajuta să terminăm treaba repede, simplu și cu rezultate excelente. În continuare îți vom prezenta câteva metode și produse cu ajutorul cărora vei economisi timp prețios atunci când calci hainele.

Cum să reduci timpul petrecut călcând haineFoto: tefal.ro

Metode prin care poți să simplifici călcatul hainelor

Dacă vrei să pierzi mai puțin timp cu călcatul hainelor, iată o serie de soluții la care poți apela:

  • După ce speli rufele, calcă-le cât sunt încă puțin umede, astfel încât să nu apuce să se șifoneze foarte tare. Dacă folosești un uscător automat de rufe, hainele tale vor ieși din acesta destul de șifonate, așa că va trebui să aloci mai mult timp călcatului.
  • Când întinzi hainele la uscat, încearcă să le netezești cât mai bine și, în cazul celor ce se șifonează ușor, să le pui pe un umeraș. În acest mod, vei elimina o mare parte din cutele care apar invariabil atunci când hainele se usucă.
  • Odată ce ai uscat și călcat hainele, aranjează-le frumos în dulap, pentru ca ulterior să le scoți în stare cât mai bună și să nu fie necesar să pierzi din nou mult timp cu călcatul. În plus, cu cât îți organizezi mai bine garderoba, cu atât îți va fi mai ușor să alegi hainele de care ai nevoie, fără a deranja toate rufele.
  • Dacă folosești un fier de călcat clasic, asigură-te că este setat pe temperatura corectă și că talpa e curată, iar rezervorul de abur nu are depuneri de calcar. Astfel vei evita ca hainele să se deterioreze sau să se murdărească. Așează hainele pe masa de călcat, netezește-le bine și mișcă fierul doar într-o direcție, spre vârful acestuia. Atunci când miști fierul de călcat în mai multe direcții, vei șifona materialul.

În cazul în care vrei să termini treaba și mai rapid și să obții rezultate excelente, poți înlocui fierul clasic cu o stație de călcat de ultimă generație. Cele mai moderne stații de călcat au funcții care te ajută să elimini fără efort cutele de pe hainele tale, protejând totodată materialul.

Cum te ajută stația de călcat potrivită să scurtezi timpul petrecut călcând haine

Când alegi o stație de călcat performantă, îți simplifici treaba și câștigi timp, ceea ce înseamnă că poți transforma călcatul rufelor într-o activitate mai puțin obositoare. Poți opta pentru o variantă precum stația de călcat de înaltă presiune Pro Express Ultimate GV9721E0, de la Tefal. Aceasta îți oferă o varietate de funcții inteligente, care te vor ajuta să calci hainele rapid și fără efort:

  • Colector detașabil anticalcar - nu mai trebuie să îți faci griji pentru depunerile de calcar, care ajung să afecteze în timp aparatul. Colectorul reține până la de zece ori mai multe particule de calcar decât în cazul altor stații sau fiare de călcat. Prin urmare, stația de călcat va avea o durată lungă de funcționare și îți va oferi mereu aceeași performanță.
  • Trei setări de călcat - poți alege setarea Delicate, Normal sau Max, în funcție de tipul de țesătură, pentru a te asigura că hainele tale sunt perfect călcate, fără ca materialul să aibă de suferit. Setările pot fi modificate foarte ușor, apăsând un singur buton.
  • Presiune puternică a aburului - stația de călcat dispune de abur variabil, pe care îl poți adapta în funcție de necesitățile tale. Cu o presiune de 7.9 bari, o stație ca Pro Express Ultimate asigură o cantitate de abur de până la 170 g/minut, ceea ce îți oferă performanțe crescute atunci când calci rufele obișnuite. Totodată, ai la dispoziție și un jet de abur de până la 600 g/minut, pentru cutele dificile. Cu cât presiunea este mai mare, cu atât aburul pătrunde mai bine în material, iar cutele sunt mai simplu de îndreptat.
  • Abur vertical - pentru a călca mai simplu costumele sau draperiile, ai la dispoziție și varianta aburului vertical.
  • Igienizare prin intermediul aburului - dacă vrei să te asiguri că hainele preferate sunt nu doar bine călcate, ci şi igienizate, poţi conta pe aburul staţiei tale de călcat Tefal, care distruge bacteriile fără a fi necesare soluţii chimice sau detergent.
  • Abur continuu - o staţie cu boiler de înaltă presiune, ca Tefal Pro Express Ultimate, îţi permite să calci mai eficient, într-un timp mult mai scurt, datorită aburului degajat în mod continuu.
  • Sistem antipicurare - acesta transformă picăturile de apă în abur, pentru a nu afecta țesăturile.

Datorită ușurinței cu care folosești stațiile de călcat Tefal, dar și a presiunii puternice a aburului, hainele tale vor fi mult mai rapid gata de așezat în dulap sau de purtat. Chiar și cutele pe care de obicei trebuie să insiști mai mult se îndreaptă repede și eficient atunci când aburul are o presiune suficient crescută.

Te-ai săturat să pierzi timp și energie cu călcatul, însă îți dorești ca hainele tale să arate impecabil în fiecare zi? Aplică metodele de mai sus și contează pe o stație de călcat performantă, iar treburile casnice vor deveni mult mai simple.