Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) anunţă, luni seară, că echipele de salvatori români au ajuns în Turcia.

Echipa de salvatori români care a plecat în TurciaFoto: Agerpres

„Cele 2 aeronave militare care au transportat echipa de salvatori români şi tehnica aflată în dotare au aterizat la Adana, Turcia. Reamintim că, în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, aproape 60 salvatori români (echipe specializate de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi din cadrul UPU-SMURD Bucureşti -Floreasca, echipă formată din personal specializat şi echipă canină din cadrul Clubului Câinilor Utilitari) cu tehnică specializată aferentă au plecat astăzi din Bucureşti în scopul sprijinirii omologilor lor turci”, a transmis luni seară DSU, potrivit News.ro.

Sursa citată a precizat că echipa de salvatori români a intrat în legătură cu autorităţile turce, aceştia fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acţiune şi intervenţie a echipelor venite în sprijin.

„Totodată, o a treia aeronavă aflată în dotarea Forţelor Aeriene Române este în acest moment în drum spre Adana, pentru a completa tehnica aferentă echipelor de salvatori”, a mai precizat DSU.

În urma consultării cu preşedintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat, luni dimineață, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea DSU.