Doi bărbaţi şi doi copii, însoţiţi de un câine, au rămas blocaţi în zăpadă de peste un metru cu un autoturism echipat corespunzător pe un drum forestier impracticabil iarna în apropiere de Poarta Raiului, în Munţii Sebeşului, de unde au fost evacuaţi şi transportaţi la locul de cazare de către jandarmii de la Postul Montan Şugag, potrivit Agerpres.

Mașină rămasă înzăpezităFoto: Dreamstime

„Doi copii, în vârstă de 11 ani, împreună cu taţii lor şi un câine, care rămăseseră blocaţi în zăpadă, au fost transportaţi cu snowmobilul de jandarmii montani din Alba”, a transmis Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba.

Autoturismul cu cei doi bărbaţi, în vârstă de 33 şi 40 de ani, şi cei doi minori, toţi din Cugir, a rămas înzăpezit în apropiere de Poarta Raiului.

  • „Cei patru doreau să îşi petreacă sfârşitul de săptămână în proximitatea Domeniului Schiabil Şureanu, dar au rămas înzăpeziţi pe un drum forestier, impracticabil în această perioadă a anului. În zonă, zăpada măsoară peste un metru şi, deşi maşina cu care se deplasau era echipată corespunzător, nu au mai putut înainta.
  • Au solicitat telefonic ajutor şi în circa 30 de minute au fost preluaţi de jandarmii montani de la Postul Montan Şugag şi transportaţi, pe rând, cu snowmobilul printre troiene până la autospeciala de intervenţie”, a precizat IJJ Alba.

Ulterior, aceştia au fost conduşi până la locul de cazare.

„Niciuna din persoanele implicate nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a mai menţionat sursa citată.