Un bărbat care locuieşte într-un complex rezidenţial din orașul Popeşti-Leordeni este cercetat pentru infracţiunea de rănire cu intenţie a animalelor după ce a fost filmat de vecini în timp ce își bătea câinele care refuza să intre în bloc, scrie news.ro.

BichonFoto: lucyna onik / Alamy / Alamy / Profimedia

În imagini se vede cum bărbatul ţine deschisă uşa unui bloc pentru ca patrupedul să intre, însă câinele, care pare că se deplasează cu greutate, refuză, în ciuda îndemnurilor stăpânului.

Ca să-l impulsioneze, acesta vorbeşte cu el: „Becky, treci acasă! Nu auzi? Treci! Becky, iei bătaie, vino încoace! Treci acasă! Bă, iei bătaie! Vino încoace! Vin aici”.

Când se îndreaptă spre el, câinele fuge, însă bărbatul îl prinde şi îl loveşte în repetate rânduri, după cum se vede într-o filmare făcută de un vecin, care a fost publicată și de o asociaţie pentru protecţia animalelor.

„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, din care rezultă că un bărbat loveşte un câine, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov este abilitat să comunice următoarele: La data de 03 februarie a.c., poliţiştii Oraşului Popeşti Leordeni s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind efectuate cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea cu intenţie a animalelor. Poliţiştii Oraşului Popeşti Leordeni au identificat bărbatul bănuit de comiterea faptei” a transmis IPJ Ilfov.

„Să-ţi pui mintea cu un căţel cât o pisică... Facem apel către locuitorii din Complexul Gama Rezidence – Popeşti Leordeni, daca recunoaşteţi individul sa ne spuneţi şi nouă cine este”, scrie asociaţia ai cărei reprezentanţi s-au oferit să preia animalul.