Un bărbat de 31 de ani căutat de autorităţile române după ce a împuşcat un cunoscut, pe o stradă din municipiul Iaşi, a fost prins în Republica Moldova, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi. Procurorii ceruseră arestarea preventivă în lipsă a tânărului pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor.

PolițistFoto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

„Astăzi, 3 februarie a.c., în cadrul schimbului de informaţii dintre poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi şi autorităţile judiciare din Republica Moldova, bărbatul bănuit de comiterea infracţiunii de tentativă la omor a fost localizat, depistat şi reţinut de către poliţiştii moldoveni, pe teritoriul Republicii Moldova. Faţă de acesta, Tribunalul Iaşi a emis cererea de dare în urmărire internaţională şi mandat european de arestare”, se arată într-o informare transmisă de reprezentanţii IPJ Iaşi.

Conform aceleiaşi surse, bărbatul de 31 ani urmează a fi preluat din Republica Moldova, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor. Schimbul de date cu autorităţile moldoveneşti a fost efectuat prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul IGPR.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi solicitaseră, joi, arestarea preventivă în lipsă, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor.

„În fapt, s-a reţinut că la data de 1 februarie, în jurul orei 21,20, în timp ce se afla pe str Basarabi din municipiul Iaşi, numitul A.M.M. a fost împuşcat în zona cervicală de către numitul P.A.A., care se afla într-un autoturism marca Audi, fiindu-i produsă victimei o plagă împuşcată în regiunea cervicală anterioară şi pneumotorax drept masiv”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Conform aceleiaşi surse, suspectul a fugit de la locul faptei cu autoturismul, fiind căutat de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Iaşi. Victima a fost transportată la Spitalul ”Sfântul Spiridon” şi preluată de către medicii de gardă, în vederea acordării îngrijirilor medicale.

„Din verificările efectuate în faza iniţială a urmăririi penale s-a stabilit că victima şi agresorul se cunoşteau, că acesta din urmă are mai multe condamnări pronunţate de autorităţile judiciare din Italia şi mai este cercetat într-un alt dosar penal”, se mai menţionează în comunicatul citat de Agerpres.