În 1999, Guvernul condus de Radu Vasile i-a acordat fostului mare tenismen, prin intermediul lui Crin Antonescu, șeful MTS la acea vreme, dreptul de a folosi gratuit „Voința” pentru 49 de ani în numele Fundației pentru tenis „Ilie Năstase”, fundație care însă la acea vreme nici nu exista, dar a apărut la o lună după ce decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Radu VasileFoto: AGERPRES

Cum a ajuns o astfel de bază, extrem de atractivă pentru oricine, să fie controlată de cuplul Ilie Năstase - Ciprian Marica? Baza Voința i-a fost atribuită lui Ilie Năstase în urmă cu aproape 25 de ani. Atunci, s-a considerat, la nivel de stat, că pentru merite deosebite în sport, dar și pentru că a adus imagine României, Ilie Năstase trebuie să primească această bază. Hotărârea a aparținut Guvernului României și a fost dată în toamna lui 1999.

La acel moment însă, jumătatea lui noiembrie 1999, nu exista nicio Fundație „Ilie Năstase”! Practic, statul îi oferise acestuia în alb toată baza Voința. Abia ulterior, fostul tenismen a demarat procedura de a activa o fundație care să-i poarte numele.

Citește mai departe pe GSP.ro